Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jan Vriends is nieuwe Stripmaker des Vaderlands

Voor Tina maakt Jan Vriends sinds 2007 de wekelijkse strip over Roos Vink. - © Jan Vriends / Uitgeverij Syndikaat

Jan Vriends is uitgeroepen tot de nieuwe Stripmaker des Vaderlands. De stripmaker neemt het stokje op 1 januari over van Herman Roozen. Dat heeft de stichting aaStrips zaterdag bekendgemaakt tijdens Stripfestival Breda.

Vriends, die van 2024 tot en met 2026 Stripmaker des Vaderlands zal zijn, wil in die rol het vak van stripmaken onder de aandacht brengen. “Stripmaken is een prachtig vak, een soms arbeidsintensief ambacht”, zegt hij.

“Het is een mooi beroep dat meer op waarde geschat mag worden. Veel mensen hebben geen idee wat er allemaal komt kijken bij de productie van één simpele strippagina.”

Hij is de derde Stripmaker des Vaderlands. Margreet de Heer was de eerste.

Vriends publiceerde in 1994 zijn eerste betaalde strip in maandblad Webber. Sindsdien was zijn werk te zien in meerdere tijdschriften. Voor Tina maakt hij sinds 2007 de wekelijkse strip over Roos Vink.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia