Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jack van Gelder keert maandagavond terug in HLF8

Jack van Gelder zal maandagavond weer aanschuiven als tafelheer bij talkshow HLF8. Dat heeft de NOS Sport-coryfee maandag aan het ANP laten weten. “Ik zou niet weten waarom ik er niet zou zitten”, aldus Van Gelder. Talpa was niet direct voor commentaar bereikbaar.

Van Gelder, een van de vaste gezichten van de SBS-talkshow, ontbrak afgelopen week aan tafel. Volgens presentatrice Hélène Hendriks had de presentator besloten “even rust te nemen” na het grote Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Van Gelder, die zelf tientallen jaren actief was bij het tv-programma, vertelde een dag voor het verschijnen van het artikel in HLF8 dat er ook over hem meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan.

Van Gelder vertelde eerder in HLF8 dat bij externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen over hem zijn gedaan. Een melding ging volgens hem over een incident waarbij een vrouwelijke collega hem in 2011 of 2012 belde toen hij in bad zat. “Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: als je bij me in bad komt zitten, prima. Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt.”

Bij een ander incident zou de presentator “hoer of andere bewoordingen” tegen een vrouwelijke collega hebben gebruikt. Voor het eerste incident heeft Van Gelder zijn excuses aangeboden.