Netherlands

'It was Christmas morning 1961': Amerika komt met vertaling van kerstklassieker 'Flappie'

Al bijna twintig jaar verovert de kerstklassieker Flappie van cabaretier Youp van ‘t Hek steevast een plekje in de Top2000. Voor velen is kerst pas compleet als Flappie op de radio is geweest. Nu is het lied eindelijk de grens overgegaan. De Amerikaanse zanger Todd Rundgren maakte een vertaling.

Ook de Amerikanen horen vanaf nu de iconische woorden ‘It was Christmas morning 1961’ uit hun speakers knallen. Het nummer is bijna één op één vertaald en dus haalt ook het Amerikaanse neefje van konijn Flappie de kerst niet. En ‘daddy’ komt er trouwens ook niet heel goed vanaf.

‘Eindelijk’

Youp van ‘t Hek zelf is blij met de nieuwe versie van zijn dierbare kerstlied. Op Twitter reageert hij verheugd: “Eindelijk vertaald!” Van ‘t Hek schreef het nummer in 1977 voor zijn zus die in het studentencabaret zat. In 1985 brengt hij het uit op single, maar het wordt dan nog niet meteen een hit. Pas als de cabaretier het nummer in 2003 op televisie opvoert, wordt het opgepikt door het grotere publiek.

Eerder verschijnen al ludieke nieuwe versies van Flappie. Zo schrijft van ‘t Hek ooit een versie voor kinderen waar het wél goed afloopt met zijn konijn. In 2015 schrijft rapper Kraantje Pappie een ‘antwoord van Flappie’, waarin hij het verhaal vertelt vanuit het oogpunt van het konijn. Ook in deze versie komt deze er goed vanaf.

Nieuwe nummer één

Op Youtube zijn de reacties vooral positief. Vooral Nederlanders reageren op de ‘briljante cover’. Iemand zegt: “Dit maakt mijn hele jaar. Al jaren zeg ik tegen mijn Amerikaanse echtgenoot dat ‘het geen kerst is tot je Flappie op de radio hebt gehoord’. Nu kan ik dit gevoel eindelijk met hem delen. Petje af!” Een ander hoopt dat de Amerikaanse versie van Flappie dit jaar de nummer één kersthit gaat worden, boven Mariah Carey en Wham.

Foto: David Mark via Pixabay

MEER OVER

Football news:

Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto
Lampard is nog een slachtoffer van Russische roulette in Chelsea. Dit is Abramovich 's stijl ... Voormalig Chelsea striker Chris Sutton heeft gesproken over Frank Lampard' s ontslag als Blues manager. Chelsea heeft Roberto Di Matteo ontslagen zes maanden nadat hij hen de Heilige Graal van de Champions League won. Ze ontsloegen Carlo Ancelotti in de gang van het Goodison Park Stadion. Het jaar daarvoor nam hij de Premier League en de beker. Ze vuren Frank Lampard nu na een slechte tijd af. Dit is de meest meedogenloze van de meedogenloze clubs. 52 dagen geleden, op 5 December, leidde Chelsea de Premier League. Er zijn 49 dagen verstreken, omdat ze geen 17 wedstrijden op rij hebben verloren in alle wedstrijden. In deze tijd kwam de eigenaar van de club, Roman Abramovich, tot de conclusie dat Lampard er niet mee omging. Dit is de ultieme manifestatie van kortetermijndenken. Lampard sprak van een adem van frisse lucht en positiviteit na het verslaan van Luton in de FA Cup op zondag. En nu wordt hij weer een slachtoffer van de Russische Roulette in Chelsea. Abramovich voegde een persoonlijke noot toe door een verklaring af te leggen, iets wat hij met geen enkele andere coach heeft gedaan, en het was leuk, maar hij gaf Lampard nog steeds een schop onder zijn kont. Thomas Tuchel is onderweg en je kunt verwachten dat het eindigt in tranen. Tuchel zegt nooit Ja. Hij had ruzie met zijn voormalige werkgevers. Zijn afspraak zegt veel over Abramovich ' s houding. De Chelsea eigenaar is niet bezorgd over een lange termijn project-het gaat over winnen en het vinden van de snelste manier om het te bereiken. Hij vindt het niet erg om Tuchel aan te nemen en hem binnen 18 maanden te ontslaan als de Duitser één of twee grote trofeeën wint. Dit is Abramovich 's stijl, schreef Sutton
Karim keert terug naar Lyon, de club ligt in zijn hart. Hij kijkt naar al hun wedstrijden
Bruno Fernandes: ik ben 26 jaar oud, Ik kan niet moe zijn. Als ik nu moe was, dan op de leeftijd van 30-32 zou ik helemaal niet spelen
Chelsea zal Tuchel ' s afspraak vandaag aankondigen. Hij zal het team morgen leiden in de wedstrijd tegen wolven.De voormalige PSG manager Thomas Tuchel zal het opnemen tegen Chelsea na het ontslag van Frank Lampard. Volgens Sky journaliste Max Bielefeld zal de specialist vandaag naar Londen vliegen om de registratie van de samenwerking met Chelsea af te ronden. De club wordt verwacht de ondertekening van de coach vandaag aan te kondigen. Volgens een bron zal Tuchel het team morgen leiden in de wedstrijd van de 20ste Ronde van de Premier League tegen het ontslag van Wolverhampton