Netherlands

iPhone-batterij snel leeg sinds iOS 14? Dit doe je eraan

Widgets, Appbibliotheek, ‘Tik op achterkant’ en nog veel meer: iOS 14 brengt interessante vernieuwingen met zich mee. Toch is niet iedereen blij met de software. Op Twitter hebben iPhone-gebruikers massaal opgemerkt dat de batterij snel leeg raakt sinds iOS 14.

iPhone batterij snel leeg

Batterij iPhone snel leeg

Kort nadat de iOS-update was verschenen, viel het sommige iPhone-gebruikers op dat de accu snel leeg gaat sinds iOS 14. ‘Ik hoef maar te knipperen met mijn ogen en de batterij is eraan’, schrijft iemand. ‘Ik heb nauwelijks iets gedaan en mijn batterij is na 5 uur al 55%’, reageert een ander.

Toch is het niet verrassend dat de iPhone-batterij snel leeg loopt sinds iOS 14. Bij elke nieuwe update van het besturingssysteem zijn er klachten over de batterijduur, en de nieuwste iOS-versie vormt daarop geen uitzondering.

Bij grote updates voert je toestel namelijk eenmalig allerlei processen op de achtergrond uit, waardoor de batterijduur een paar dagen wat minder is dan je gewend bent. Bovendien kunnen de batterijproblemen worden veroorzaakt door bugs die worden verholpen bij een volgende software-update. Meestal is de batterijduur na een paar dagen weer op het oude niveau.

Tips voor een langer batterijduur

Toch kun je alvast veel doen om de levensduur van je batterij op te vijzelen:

1. Kijk naar de apps

batterijverbruik app

Controleer welke apps zich vooral schuldig maken aan je snel leegtrekkende batterij. Dit zie je via ‘Instellingen>Batterij’. Scrol naar beneden en je ziet welke apps het meest van de accu vreten. Deze apps kun je wellicht vaker links laten liggen. Kijk ook of een app veel actief is geweest op de achtergrond; dit doe je door in dit scherm op de naam van een app te tikken. In dat geval is het handig om locatievoorzieningen voor de betreffende app uit te schakelen (zie tip 2), en/of te voorkomen dat de app zich op de achtergrond ververst (zie tip 4).

2. Locatievoorzieningen

locatievoorzieningen

Kijk ook naar welke apps op de achtergrond je locatie checken, want gps vreet enorm aan de batterij. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’. Met de bovenste schakelaar schakel je locatievoorzieningen in één klap voor alle apps uit. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit alleen voor specifieke apps te doen. Geef bijvoorbeeld aan dat ze alleen toegang hebben ‘Bij gebruik van app’.

3. Energiebesparingsmodus

energiebesparingsmodus iPhone

Misschien wel de eenvoudigste manier om de accuduur te verlengen, is door de energiebesparingsmodus te activeren. Dat stel je in bij ‘Instellingen>Batterij’. Met deze modus wordt de achtergrondactiviteit verminderd. Taken zoals het ophalen van de mail, apps verversen op de achtergrond en automatische downloads worden dan (gedeeltelijk) uitgeschakeld.

4. Beperk de achtergrondactiviteit

accuduur iPhone

Veel apps verversen zich op de achtergrond, om alvast de nieuwste data in te laden. Op het moment dat je de app opent, is hij dus up-to-date. Dat is handig, maar het kost ook energie. Via ‘Instellingen>Algemeen>Ververs op achtergrond’ geef je aan welke apps dit mogen doen.

In het artikel iPhone snel leeg? 24 tips voor een langere batterijduur geven we nog veel meer tips over wat je kunt doen voor een betere accuduur.

Meer weten over iOS 14?

Bekijk dit dossier

Football news:

Zidane op ISCO ' s woorden: het is ambitie. Iedereen wil
Bartomeu O VAR: in de wedstrijd tegen Real Madrid werd een niet-bestaande boete toegekend. De voorzitter van Barcelona, Josep Bartomeu, sprak over de referee in de wedstrijd van de 7de ronde van La Liga met Real Madrid.Ik hoorde dat Ramos de eerste was die de regels in Langle brak. Wij zullen dit punt in overweging nemen en de belangen van Barcelona verdedigen. We hebben het verzoek ingediend omdat het onmogelijk is dat de VAR-criteria verschillen in verschillende matches. Als er gesprekken waren tussen de scheidsrechters, willen we weten hoe de besluitvorming van de hoofdschef verliep. Het zijn normale gesprekken. Maar als we morgen iets te weten komen, zullen we handelen. Het belangrijkste is dat de criteria in elke wedstrijd verschillend zijn, en we moeten de Federatie aanmoedigen om collectief na te denken, want we hebben het meest eerlijke voetbal nodig. Wij willen dat deze technologieën de eerlijkste resultaten opleveren
Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn