Netherlands

iOS 15 is uit! Downloaden maar!

Het is zover! Vanaf nú kun je iOS 15 downloaden voor je iPhone, en iPadOS 15 voor je iPad. Het is de grootste update van het jaar en er komen massa’s nieuwe functies naar je iPhone en iPad. Hoe kun je iOS 15 downloaden? En wat is er nieuw? Dit moet je weten over de update.

iOS 15

Dit is er nieuw in iOS 15

iOS 15 en iPadOS 15 brengen heel wat vernieuwingen naar je iPhone of iPad:

Maar dat is nog lang niet alles! Er zijn talloze nieuwe iOS 15 functies. Zo kun je je notities ordenen met tags en slimme mappen, is de videobel-app FaceTime sterk verbeterd en zijn er ontelbaar veel kleine vernieuwingen en verbeteringen: je vindt er een hoop in ons artikel iOS 15 functies: deze moet je even uitproberen!

Met de nieuwste iCreate haal je alles uit de nieuwe functies van iOS 15!

iCreate 131
iCreate 131

iOS 15: je iPhone heeft er fantastische functies bij

Voordat je iOS 15 gaat downloaden …

Je kunt natuurlijk meteen op de downloadknop tikken om zo snel mogelijk al die nieuwe iOS 15-functies uit te proberen – in de meeste gevallen gaat dat goed. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om je beter op de update voor te bereiden.

1. Controleer of je iPhone ondersteund wordt

Is je iPhone (of iPad) geschikt voor iOS 15? De kans is groot van wel. Alle apparaten die geschikt waren voor iOS 14 en iPadOS 14, kunnen nu weer geüpdatet worden. Voor het installeren heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig. Weet je het niet zeker, kijk dan even in ons artikel iOS 15 ondersteuning: kun je jouw iPhone nog updaten?

2. Maak een iPhone reservekopie

Meestal gaat een update goed, maar je wilt niet voor verrassingen komen te te staan. Maak daarom een backup – gelukkig is dat een fluitje van een cent. De snelste manier om een reservekopie te maken, is via iCloud. Gewoon via je iPhone zelf.

Lukt het niet op deze manier? Check voor alternatieven ons artikel Reservekopie maken van je iPhone? Wij leggen uit hoe je dat doet.

3. Houd je inloggegevens bij de hand

Niks is zo vervelend als tijdens het updaten nog moeten zoeken naar allerlei codes. Tijdens het updaten kan er gevraagd worden naar je toegangscode en Apple ID – zorg ervoor dat je je gegevens bij de hand hebt.

iOS 15 downloaden

iOS 15 en iPadOS 15 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone of iPad. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

19.00 uur Nederlandse tijd is traditioneel het moment waarop de download beschikbaar is. Houd rekening met grote drukte op de servers van Apple. Het kan verstandig zijn om even te wachten – als er problemen zijn met de download dan is dat over het algemeen vrij snel duidelijk.

Meer weten over iOS 15?

Bekijk dit dossier

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Football news:

Newcastle werd gekocht voor de Saoedi ' s door dezelfde dame die de sjeiks naar Man City bracht en de Britse prins verliet voor onafhankelijkheid
De Premier League is van mening dat Saoedi-Arabië de club niet heeft gekocht, Shearer en de fans zijn blij, er is een zware reflectie in de media: de wereld na de verrijking van Newcastle
Tutberidze ' s zoektocht in het paarschaatsen: Tarasova en Morozov veranderde het programma-en Gleichengauz is verdrietig dat zijn ideeën niet paste daar
Russische voetballer-meme-top 2 in uithoudingsvermogen in FIFA 22. Vermoeidheid is een illusie
Een unieke passage door de bouw van de snelste stedelijke Baan F-1: Het wordt voorbereid voor de Grand Prix voor $ 660 miljoen, de start is in 2 maanden
Rangnik zwijgt over Loco, maar spreekt met de Europese media. We analyseren Nikolic ' s ontslag door een monoloog over Red Bull
Fiorentina vraagt 90 miljoen euro voor Vlahovich. Man City, Juventus, Tottenham en Inter bieden voor de Servische Europese topclubs zijn geïnteresseerd in Fiorentina spits Dusan Vlahovic