Netherlands

iOS 14 downgraden: zo ga je met je iPhone terug naar iOS 13

Met iOS 14 heeft je iPhone er weer een heleboel nieuwe functies bij. De meeste zijn een verrijking, maar een grote software-update kan gepaard gaan met vervelende problemen. Wat je dan kunt doen is iOS 14 downgraden om terug te gaan naar iOS 13.

terug naar iOS 13

iOS 14 downgraden

Als je van iOS 14 naar iOS 13 wilt moet je er snel bij zijn. Meestal kan het downgraden naar een vroegere versie tot ongeveer twee weken na de iOS-release. iOS 14 kwam op 16 september uit, dus dit betekent dat je ongeveer tot 30 september de tijd hebt om terug te gaan naar iOS 13.

Terug naar iOS 13 in 7 stappen

  1. Pak je Mac erbij, of een Windows-computer met iTunes. Zorg dat de laatste versie van macOS of iTunes is geïnstalleerd.
  2. Ga op je Mac of Windows-pc naar de website ipsw.me. Klik op ‘iPhone’ en kies het model dat je hebt. Naast één van de groene vinkjes zie je iOS 13.7 staan. Klik erop en ‘Download’ het IPSW-bestand. Staat er geen groen vinkje naast iOS 13.7? Dan betekent dit helaas dat het terugzetten naar iOS 13 niet meer mogelijk is.
  3. Pak je iPhone en schakel ‘Vind mijn iPhone’ uit. Dit doe je door de Instellingen-app te openen en boven op je naam te tikken. Selecteer ‘Zoek mijn’ en tik op ‘Zoek mijn iPhone’. Zet de schakelaar achter ‘Zoek mijn iPhone’ of grijs en voer je Apple ID in.
  4. Sluit je iPhone met een Lightning-kabel aan op je Mac en open Finder. Klik links op het iPhone-icoontje. Op een Windows-pc doe je hetzelfde, maar dan met iTunes.
  5. Houd de Option-toets ingedrukt (of Alt bij oudere Macs) en klik op ‘Herstel iPhone’. Bij een Windows-computer houd je intussen de Shift-knop ingedrukt.
  6. Selecteer het iOS 13.7 IPSW-bestand dat je bij stap 2 gedownload hebt en klik op ‘Open’.
  7. Start de installatie door op ‘Herstel’ te klikken. Je iPhone gaat nu terug naar iOS 13.

iPadOS 14 downgraden

Wil je met je iPad terug van iPadOS 14 naar iPadOS 13? Dan voer je bijna dezelfde stappen uit als hierboven. Bij stap 2 selecteer je je iPad-model en bij stap 3 schakel je ‘Zoek mijn iPad’ uit.

iCreate 122
iCreate 122

Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi