Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

Foto: ANP

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo’n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

Het internationaal comité stelt geld beschikbaar aan Oekraïne zodat sporters uit dit land, ondanks de oorlog, toch zo goed mogelijk kunnen blijven trainen. “We bieden financiële en logistieke steun”, zei IOC-voorzitter Thomas Bach na de eerste dag van de driedaagse bestuursvergadering in Lausanne. “We willen ervoor zorgen dat Oekraïense atleten kunnen blijven trainen en aan wedstrijden kunnen blijven deelnemen.”

Dat doet het IOC met hulp van onder meer nationale sportbonden. Die voorzien Oekraïense sporters van trainingsfaciliteiten, kleding en materiaal. “We willen volgend jaar op de Spelen van Parijs een zo sterk mogelijke ploeg van Oekraïne zien”, aldus Bach.

Het IOC hielp vorig jaar na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne ook al om atleten, coaches en hun familieleden te evacueren uit oorlogsgebieden en ze op veilige plekken op te vangen.