De Duitse autoriteiten hebben meerdere invallen gedaan bij Duitse kantoren van automaker Mitsubishi in een onderzoek naar het gebruik van sjoemelapparatuur in dieselauto's. Dat meldt de Duitse openbaar aanklager dinsdag. Met de apparatuur kan worden valsgespeeld bij emissietesten.

De openbare aanklager onderzoekt Mitsubishi-auto's met viercilinder dieselmotoren van 1,6 en 2,2 liter die aan de Europese emissiestandaarden Euro5 en Euro6 voldoen. Deze auto's zouden mogelijk sjoemelapparatuur hebben gebruikt, zodat het lijkt alsof de dieselmotoren een stuk minder uitstoten dan daadwerkelijk het geval is.

Naast het onderzoek naar de dieselauto's van de Japanse automaker, wordt ook een werknemer van een internationale automaker onderzocht wegens fraude, schrijft de Duitse autoriteit. Het is niet bekend of deze werknemer bij Mitsubishi werkzaam is.

De autoriteiten hebben als onderdeel van het onderzoek invallen gedaan in de Duitse steden Frankfurt, Hannover en Regensburg, schrijft de openbaar aanklager.