Netherlands

Interview met Het Virus (5)

Omdat Het Virus na ons laatste gesprek niets meer van zich had laten horen, besloot ik hem zelf maar even te bellen. Op mijn lijstje met geheime nummers staat hij onder Baudet (tijdelijk onbereikbaar), Maradona (voorgoed onbereikbaar), Trump en Rutte, maar dat komt door de alfabetische volgorde.

„Waar zit je nu?” vroeg ik, want ik hoorde op de achtergrond veel geroezemoes van stemmen.

„Voor het eerst van mijn leven in de Rotterdamse Koopgoot. Het is er heerlijk druk, dus ik heb werk genoeg, al schijnt burgemeester Aboutaleb het hier te willen afsluiten. Dan ga ik meteen door naar Amsterdam, de Kalverstraat, waar ze eenrichtingsverkeer hebben ingesteld vanwege de drukte. Geweldig toch? Wat wil ik nog meer?”

„Dus het blijft voor jou genieten?”

„Natuurlijk, joh. Ik kom net uit de Verenigde Staten. Wat daar allemaal aan de hand is – ongelofelijk. Elke week een miljoen besmettingen erbij, tegen maart 2021 mogelijk in totaal een half miljoen doden, en intussen maakten in de week van Thanksgiving Day zes miljoen Amerikanen doodgemoedereerd een vliegreisje, alle waarschuwingen van deskundigen ten spijt! Nee, ik verzin niks, ik citeer nu The New York Times!”

Ik wees hem fijntjes op de verkiezingsnederlaag van Trump. Dat moest hem toch vies zijn tegengevallen? Er komt nu immers een president die Het Virus wél hard wil aanpakken.

„Ach, you win some, you lose some”, zei hij laconiek. „Ik had het liever anders gezien, maar voordat Biden de zaak daar op orde heeft, zijn we maanden verder. Wel jammer trouwens dat Trump zo snel genezen was, ik had hem liever een weekje op de intensive care gezien met zijn grote bek. Hij deed nu alsof ik nooit iets had voorgesteld. Maar ik heb hem toch nog kunnen afstraffen.” Hij lachte geheimzinnig.

„Hoe dan?”

„Ik was van plan ook Biden te grazen te nemen, maar ik heb hem bewust met rust gelaten om Trump te pesten.”

„Krijg je straks geen last van het vaccin?” vroeg ik. „Het komt vermoedelijk sneller dan verwacht.”

„We zullen zien”, zei hij. „Ik zal alles doen wat ik kan om de mensen tegen het vaccin op te zetten. Er zijn vast wel politici en media die me willen helpen.”

In dat verband vroeg ik hem of de recente ontwikkelingen in de Nederlandse politiek – vooral rond Forum voor Democratie – hem nog parten kunnen spelen.

„In zekere zin wel”, gaf hij enigszins onwillig toe. „Ik ben niet blij met die afgang van Baudet en zijn kornuiten, Cliteur incluis. De manier waarop zij mij als virus relativeerden, was nogal beledigend, maar speelde mij tegelijkertijd ook in de kaart: zij zaaiden daarmee grote verdeeldheid onder het volk. En kijk hoe het volk zich nu gedraagt, ik zie het niet alleen hier in de Koopgoot, maar overal waar ik kom. De mensen zijn de maatregelen zat! Ze willen weer naar de kroeg, de winkels en het voetbalstadion. Ze willen onbelemmerd Sinterklaas en straks Kerstmis vieren. Geen vervelend gedoe met mondkapjes en met anderhalve meter afstand. Ze willen leven!”

„Tot eventueel de dood erop volgt”, zei ik, cynischer dan ik me had voorgenomen.

„Laat dat maar aan mij over”, grinnikte hij. Toen verbrak hij, zonder te groeten, de verbinding.

Football news:

Chelsea zal Drinkwater de derde huur geven, Kasimpasa. Hij heeft niet meer gespeeld sinds februari
Neymar: ik werd een icoon en idool in het voetbal. Moed is mijn grootste voordeel ... PSG forward Neymar deelde zijn mening over zijn kwaliteiten. Ik ben een zeer moedig persoon, moed is mijn grootste deugd. Maar nu is het moeilijk te zeggen wat mensen in mij kunnen zien. Toen ik een kind was, was het makkelijker om deze vraag te beantwoorden. In elke leeftijdsgroep lag [niveau] boven het gemiddelde en werd altijd in de hogere categorieën gewerkt. Dit bracht me populariteit in de stad Santos. Toen was het makkelijker. Maar nu? Het is moeilijk te beantwoorden, omdat ik vandaag geloof dat ik een idool ben geworden, een icoon in het voetbal. Nu ben ik met de beste spelers ter wereld. Ik ben er trots op om bij hen te zijn
Liverpool wil iedereen verslaan. Manchester United weet dat ze iedereen kunnen verslaan. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de komende Premier League wedstrijd met Liverpool. Elk team begint een wedstrijd met het idee dat ze het kunnen winnen. We weten dat we iedereen kunnen verslaan, overal, op elk moment. Dus om het spel te benaderen met het gevoel dat door het spelen van de beste voetbal, We kunnen winnen, het is leuk. Dit is een test, een echte test van wat onze positie werkelijk is, want Liverpool op Anfield is een van de moeilijkste tests. Ik sta liever boven aan de tafel dan bij te praten. Maar nu zijn we kanshebbers, jagers, achter de kampioenen aan. Dat is wat er gebeurt in de loop van een lang seizoen, Liverpool zijn degenen die iedereen wil verslaan. Thuis zijn ze ongelooflijk, dus we moeten nederig zijn, we moeten vechten voor elke centimeter van het veld. Elk detail kan cruciaal zijn in dit spel, zei Solskjaer. Liverpool zal zondag 17 januari Manchester United hosten. Clattenburg viel Klopp aan: beschuldigd van druk op de scheidsrechters voor de wedstrijd met Manchester United, hypocrisie en zelfs in vergelijking met Ferguson
Messi miste de Barca training van vandaag
Er zijn nog drie kandidaten over in Barca ' s presidentiële race (nog één met tranen). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Rashford-Rooney: een van de grootste. Met jou Spelen was een droom die uitkwam in Manchester United striker Marcus Rashford keerde zich tot voormalig Club striker Wayne Rooney, die zijn carrière beëindigde en de coach van Derby County werd. Op een van de grootste. Met jou Spelen was een droom die uitkomt voor mij. Gefeliciteerd met zo ' n geweldige carrière. Goede rust ♥ It 's amazing, schreef Rexford op Twitter, het toevoegen van een foto met Rooney
Zlatan stond niet toe dat Kalul in handschoenen speelde: hoe kan een jonge verdediger zijn debuut zo maken? Hij zal de stakers zeker niet bang maken