Netherlands
This article was added by the user Aria Hall. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Instroom Oekraïense vluchtelingen in Duitsland neemt af

In dit blog doet NRC verslag van de belangrijkste ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne. Lees meer stukken in ons dossier.

Instroom Oekraïense vluchtelingen in Duitsland neemt af

De instroom van Oekraïense vluchtelingen in Duitsland neemt af. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser zaterdag gezegd tegen de regionale krant Rheinische Post. Volgens Faeser kwamen er de afgelopen weken zo’n tweeduizend Oekraïners per dag aan in Duitsland. Half maart waren dat er nog zo’n 15.000 per dag.

Het Duitse dagblad Die Welt schreef zaterdag dat er sinds het begin van de oorlog meer dan 700.000 Oekraïners naar Duitsland zijn gevlucht - 81 procent van de volwassenen daarvan is vrouw. De krant baseert zich op cijfers van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens het ministerie verblijven niet al deze Oekraïners nog in Duitsland: een deel is vermoedelijk doorgereisd naar andere EU-landen of is teruggereisd naar Oekraïne.

Faeser verwacht dat de meeste vluchtelingen in Duitsland op termijn zullen terugkeren naar Oekraïne, en dat „sommigen zullen blijven als zij de kans zien om met hun kwalificaties voet aan de grond te krijgen op de Duitse arbeidsmarkt”.

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn zo’n zes miljoen Oekraïners uit hun land gevlucht, blijkt uit de laatste cijfers van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Het aantal nieuwe vluchtelingen neemt wel af. Vluchtten er in maart nog bijna 3,4 miljoen mensen uit Oekraïne, in april waren dat er ongeveer 1,5 miljoen. In Nederland zijn tot en met 12 mei bijna 56.000 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd.

Oekraïense vluchtelingen komen aan in maart op het vliegveld van Frankfurt. Foto Boris Roessler/Reuters