Netherlands

Inspectie doet onderzoek naar gebruik enkelbanden

Inspectie doet onderzoek naar gebruik enkelbanden

Afbeelding: Simonne van Gennip

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat onderzoek doen naar het gebruik van enkelbanden. Dat gebeurt in de regio’s Amsterdam en Rotterdam.

De Inspectie bekijkt in die arrondissementen de adviezen die de reclassering uitbrengt op het gebied van elektronische monitoring, waarbij de verdachte een enkelband krijgt. Zo kan de reclassering controleren of een verdachte zich bijvoorbeeld houdt aan een straatverbod.

De reclassering heeft na de dood van het tienermeisje Hümeyra op haar school in Rotterdam en de daaropvolgende forse kritiek van de Inspectie op de aanpak van haar stalker Bekir E., aangekondigd de inzet van elektronische monitoring vaker te overwegen. Met dit onderzoek gaat de Inspectie JenV na of de reclassering deze toezegging nakomt.

De Inspectie doet gelijktijdig onderzoek naar de kwaliteit van reclasseringsadviezen op het gebied van huiselijk geweld en strafrecht voor jongeren van 16 tot 23 jaar.

Football news:

Mikel Arteta: Arsenal was meer dominant in de 2e helft, maar waren niet goed genoeg in de 1e
Sulscher bereikte de finale van de Europa Cup voor het eerst als coach. Hij won de Champions League finale met Manchester United als speler
Arsenal bereikte geen finale in een seizoen voor het eerst sinds 2016
Emery is de eerste coach met 5 finales in een Europees Cup toernooi
Villarreal zal spelen in de finale van de Europacup voor de eerste keer
Manchester United verloor voor het eerst in 8 wedstrijden. Er waren 6 overwinningen en een gelijkspel
Manchester United bereikte de finale voor de eerste keer onder Solskjaer