Netherlands

Ingewijden: verdere versoepelingen niet eerder dan 18 mei

Als de coronacijfers blijven dalen wil het demissionaire kabinet Nederland verder ontgrendelen. Er is zondag in het Catshuis nog geen besluit genomen. Ingewijden melden dat er eerst meer moet worden uitgezocht en dat nog moet worden afgewacht of de daling doorzet.

Als de cijfers het toelaten wil het kabinet dinsdag besluiten om vanaf 18 mei de tweede stap van het openingsplan in werking te laten treden. Attracties in de buitenlucht, zoals dierentuinen en pretparken, openen dan weer de poorten voor bezoekers. Verder mogen onder voorwaarden sportscholen en muziekscholen open.

Zomervakantie

Dinsdag komt het kabinet in ieder geval met een boodschap voor reizen naar het buitenland en de zomervakantie. Op 15 mei loopt het huidige reisadvies af. Alle landen in de wereld kleuren nu nog ’oranje’. Het advies is om nu alleen voor noodzakelijke reizen over de grens te trekken.

Waarschijnlijk wordt dinsdag bekendgemaakt hoe richting de zomer landen waar de coronasituatie onder controle is weer op ’geel’ te zetten. Dat betekent dat reizen naar die landen weer kan.

Het kabinet zou zich vorige week al buigen over nieuwe versoepelingen, maar vanwege de druk in de ziekenhuizen ging dat niet door. De laatste dagen daalt het aantal nieuw opgenomen coronapatiënten.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten