Netherlands

ING in het nauw door verdachte transacties Russische oligarch

De Russische oliemiljardair Roman Abramovitsj heeft via bankrekeningen bij ING Nederland voor ruim 1 miljard euro aan transacties gedaan die door Deutsche Bank als verdacht werden aangemerkt.

Dat meldden journalisten van Investico, Trouw en het FD maandag. Het is onderdeel van de onthullingen over de FinCEN Files: 2600 documenten die gelekt werden aan de nieuwssite Buzzfeed, die ze weer deelde met journalistenplatform ICIJ. Abramovitsj, bekend om zijn miljardeninvesteringen in voetbalclubs, stuurde het geld in 2016 van Cyprus via ING Amsterdam naar de Britse Maagdeneilanden.

Uit de gelekte documenten wordt duidelijk dat een gedeelte van de transacties van de Russiche miljardair volgens Deutsche Bank de schijn had van witwassen. Daarom trok de Duitse multinational –dat een deel van de dollartransacties voor ING verwerkt– bij ING aan de bel. Deutsche Bank stelde kritische vragen over bepaalde afschrijvingen van vele tientallen miljoenen van Nederlandse ING-rekeningen in 2016, die dezelfde dag weer werden bijgeschreven op de ING-rekeningen van andere bedrijven van Abramovitsj. Sommige overboekingen werden kortweg omschreven als „advieskosten” of „reiskosten”, terwijl het om bedragen ging van vele miljoenen dollars.

Abramovitsj bezit grote belangen in de Russische luchtvaart, gasindustrie en het bank- en verzekeringswezen. De Russische miljardair woont niet in Nederland en is hier evenmin zakelijk actief. Waarom Abramovitsj in Nederland bankiert, is onbekend.

ING was niet bereikbaar voor commentaar. De bank wijst op haar eigen beleid dat het nooit iets loslaat over individuele klanten of transacties.

Football news:

Zinedine Zidane: verdiende een gelijkspel met Borussia Dortmund - en ik denk zelfs dat dat meer verdiende de hoofdcoach van Real Madrid Zinedine Sedan achtige kampioenen. Het resultaat toont het karakter van het team. We verdienden een gelijkspel-en ik denk dat we meer verdienden. Dit is een zeer belangrijk punt. Natuurlijk is de situatie op de tafel moeilijk, we bevinden ons nu in dezelfde situatie als vorig jaar. De spelers vochten tot het einde en speelden goed, ik weet zeker dat alles zal worden achtergelaten. Wij moeten proberen vermoeidheid te bestrijden. We stopten niet, maar we waren erg moe. Dat is het. Dit jaar zal voor iedereen moeilijk zijn. Maar vandaag moeten we trots zijn op het resultaat, omdat we een punt hebben gezet in een moeilijke reis. Ja, we hebben iets gemist omdat we niet hebben gewonnen, maar we geloofden in ons spelplan, we hebben het goed gedaan en verdienden een gelijkspel
In Liverpool werd het nog erger met het centrum van de verdediging: Fabinho raakte gewond, alleen Joe Gomez is gezond
Lokomotiv staat op de derde plaats in Groep a van de Champions League na 2 ronden, Bayern staat aan de leiding
Real Madrid is de laatste in de Champions League groep na twee ronden, Shakhtar leidt
Ze maakten een grote overgang van verdediging naar aanval. Zelfs Bayern prijst Loco: verzamelde complimenten van flick, Neuer en Kimmich
Marcus Thuram scoorde twee keer tegen Real Madrid in de tweede wedstrijd van de Champions League. Zijn vader Lilian heeft 1 doelpunt in 69 wedstrijden
Hazard kwam dit seizoen voor het eerst in het veld. Hij heeft niet meer gespeeld sinds augustus