Netherlands

Industrie verwacht fors minder te investeren in machines en andere productiemiddelen

De Nederlandse industrie verwacht in 2021 minder te investeren in machines, vervoersmiddelen, gebouwen en andere zogeheten materiële vaste activa. Dat komt onder meer door de onzekerheid vanwege de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt gerekend op een daling van de investeringen met 3 procent.

Het statistiekbureau zegt dat bijna een derde van de industriële ondernemers door de coronacrisis negatiever is over de verwachte investeringen. Die gaan waarschijnlijk vooral dalen in de raffinaderijen en chemie en de metaalindustrie. Dat zijn twee branches met een groot gewicht in het totaalcijfer van de industrie.

Er zijn ook branches waar producenten juist meer denken te investeren. Zo gaan producenten uit de transportmiddelsector ervan uit dat ze ruim een derde meer investeren. Ook ondernemers uit de textielindustrie en de papier- en grafische industrie zijn duidelijk positiever over 2021, aldus het CBS.

Voor dit jaar wordt op een daling van de investeringen in de industrie met 11 procent gerekend. Vorig jaar werd een bedrag van iets meer dan 12 miljard euro geïnvesteerd, bijvoorbeeld voor het vervangen van verouderde apparatuur.

Football news:

Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks
Ik bereid me voor op mijn debuut in big football. Ik ben een vrije agent