Netherlands

Inducktrinatie: boeren boos om 'suggestieve strip' in Donald Duck

Verschillende boerenorganisaties hebben woedend gereageerd op een stripverhaal dat is gepubliceerd in een speciale editie van Donald Duck Weekblad. Zij vinden dat er indoctrinatie van kinderen plaatsvindt, omdat een boer volgens hen negatief wordt neergezet. De editie is gemaakt in opdracht van de Dierenbescherming.

In het stripverhaal gaat Donald Duck als agent van de dierenpolitie op patrouille. Als de woerd bij een boerderij aankomt is te lezen hoe hij denkt dat ‘daar wel een paar boeren die te veel dieren in te kleine hokjes houden te bekeuren zijn.’ De opmerking van de bekende eend valt verkeerd bij boerenorganisaties als Farmers Defence Force en Voll Gass, die vinden dat er aan framing wordt gedaan.

‘Pestgedrag’

De Dierenbescherming wil met het speciale nummer aan jonge kinderen leren dat dierenleed verkeerd is. Ze zetten hiermee in op het voorkomen van dierenleed. Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force noemt de strip een ‘pestactie’, die averechts werkt. “Ik denk niet dat de Dierenbescherming op deze manier z’n doel bereikt”, zegt hij tegen Hart van Nederland. “Als het werkelijk om beter leven voor dieren gaat nodigden ze Donald-Duck-lezende kids uit om mee naar een boerderij te gaan. Horen en zien hoe goed de boer het al doet en vragen hoe het nog beter kan. Daarna met hen naar de supermarkt om de boer die z’n best doet beter beloond te krijgen.”

Negatieve draai

Volgens de Dierenbescherming worden boeren helemaal niet slecht neergezet in de strip. Wie verder leest, ziet namelijk dat de boer zijn zaken prima voor elkaar heeft. Al zijn varkens, schapen, kippen, geiten en koeien hebben genoeg ruimte. Woordvoerder van de Dierenbescherming Dirk Nagtegaal stoort zich aan de ophef die onder boeren is ontstaan. “Jammer dat sommige mensen het nodig vinden om zoiets uit z’n verband te halen en zo’n onnodige en onbedoelde negatieve draai te geven”, laat hij weten aan Hart van Nederland.

Op 29 september, vlak voor dierendag, krijgen leden van de Dierenbescherming de speciale editie van de Donald Duck op de mat.

Football news:

Salzburg coach Marsh: Attico verschilt niet van Lokomotiv in hun spelstijl. Het verschil in het niveau van de spelers
Bartomeu en zijn directeurs kunnen morgen ontslag nemen als de motie van wantrouwen niet wordt uitgesteld.Het management van Barcelona wil geen motie van wantrouwen in club President Josep Bartomeu houden. De Catalaanse club deed een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, die gepland was voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd. Bartomeu en zijn team kunnen morgen ontslag nemen als de generale staf het besluit goedkeurt om een stemming te houden over de goedgekeurde data. Volgens Diario Sport, heeft de Barca President zijn raad van Bestuur al meegedeeld dat het ontslag van het hele management morgen kan worden aangekondigd
Luka Modric: zou de Gouden Bal inruilen voor Kroatië dat het WK
We hebben Bale ' s golfvaardigheden met de profs uit elkaar gehaald. Het lijkt erop dat Gareth 15 uur per week traint.Het blijkt dat hij ooit zijn leven riskeerde
Alli werd niet opgenomen in Tottenham ' s bod voor de wedstrijd tegen Burnley, hoewel hij niet gewond was
Isco: Zidane verandert me in de 50-60e minuut of zelfs in de helft van de tijd, en laat me vrij in de 80e
Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala