Netherlands

In opspraak geraakte Hans van Zetten stopt als turncommentator NOS

Hans van Zetten op de perstribune tijdens de Olympische Spelen van 2016 - © Robin Utrecht / ANP

Hans van Zetten (72) neemt per direct afscheid als turncommentator bij NOS Sport. Dat heeft de omroep bekendgemaakt. Aanleiding voor dat besluit is de ophef die ontstond door een artikel in sporttijdschrift Helden. Van Zetten zou een onderzoek naar misstanden in het turnen geprobeerd hebben tegen te werken.

Ook had hij zich in zijn boek ongepast en kwetsend uitgelaten over turnsters die hun verhaal hadden gedaan over mishandelingen door hun trainers. Voor de NOS waren die uitlatingen aanleiding om met Van Zetten aan tafel te gaan. In dat gesprek kondigde Van Zetten aan te stoppen als freelance commentator.

Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, noemt het bij de NOS verstandig dat Van Zetten deze conclusie heeft getrokken. “De gedane uitlatingen passen op geen enkele manier bij alles waar wij als NOS voor staan. De vakkennis van Hans als turncommentator staat volstrekt buiten kijf, maar ons vak gaat ook over geloofwaardigheid.”

Van Zetten biedt in een persoonlijke verklaring excuses aan voor de uitlatingen die hij destijds heeft gedaan over de turnsters Verona van de Leur, Suzanne Harmes en Gabriëlla Wammes. “In retrospectief vind ik de zinnen hard en mogelijk kwetsend, en sowieso niet passend voor waar ik als oud-coach en -bondscoach voor sta.”

“Ik heb jullie geweldige turnprestaties jarenlang op tv met veel passie van duiding voorzien. Miljoenen kijkers genoten mee. En dan verdienen jullie het zeker niet dat ik mij zo laatdunkend heb uitgelaten over jullie getuigenissen eind 2011. Voor die beschreven uitlatingen bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan”, aldus Van Zetten.

Football news:

Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun
Roma maakte een extra substitutie in de Italiaanse Cup wedstrijd. In de Italiaanse beker eindigde de club met een technische nederlaag (Roma) en verloor in de 1/8 finale in extra tijd van Spezia (2:4). De Club van Rome kan echter wachten op een technische nederlaag na de feiten voor het overschrijden van het toegestane aantal vervangingen. Het feit is dat de hoofdcoach van Roma Paulo Fonseca zes substituties maakte tijdens de wedstrijd-vier in regelmatige tijd en twee meer in extra tijd. De FIFA heeft onlangs toestemming gegeven voor een extra vervanging van overwerk, maar volgens het reglement van de Italiaanse Cup krijgt de club extra tijd voor vervanging in extra tijd, maar geen extra vervanging, waarvan het maximum aantal hetzelfde blijft-vijf. Roma wilde echt uit de beker: twee rooien in 30 seconden en een illegale vervanging in overwerk
De Premier League onderzoekt de overplaatsing van Snodgrass naar West Brom. West Ham verbood hem om tegen hen te spelen tijdens de verkoop