Netherlands

In hoger beroep lagere straf voor Roelf B. om drugshandel Sziget

Voormalig atleet Oud-atleet Roelf B. en zijn vriend Gert-Jan N. werden in 2019 opgepakt op het muziekfestival Sziget met 17 kilo drugs.

Voormalig atleet Roelf B. en zijn vriend Gert-Jan N. zijn in Hongarije in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel voor drugshandel, zo meldt persbureau ANP. Het tweetal werd in 2019 gearresteerd nadat ze op het Hongaarse festival Sziget een partij drugs probeerden te verkopen.

De straf in hoger beroep valt lager uit dan een jaar eerder, toen het tweetal nog vijf jaar cel kreeg opgelegd. Het Openbaar Ministerie, dat destijds acht tot tien jaar celstraf had geëist, ging tegen die uitspraak in beroep. De eis in het hoger beroep is onduidelijk.

De straf is opnieuw een stuk lager dan de eis doordat de rechter rekening hield met verzachtende omstandigheden, zegt B.’s advocaat Gergo Simon tegen ANP. Zo zou B. opnieuw spijt hebben betuigd en bestaan er zorgen over zijn gezondheid; de voormalig sprinter zou hartklachten en een hoge bloeddruk hebben.

De twee mannen uit Stadskanaal mogen zelfstandig naar Nederland reizen, waar ze hun straf mogen uitzitten. Met aftrek van het voorarrest zouden zij volgend jaar al kunnen vrijkomen. Zij werden in augustus 2019 op Sziget opgepakt met duizenden xtc-pillen, een paar honderd gram wiet en honderden voorgedraaide joints. De drugs hadden een straatwaarde van zo’n 300.000 euro. Roelf B. liep bij de EK atletiek in 2017 nog de estafette met topsprinter Churandy Martina.

Football news:

Het aanbod van Real Madrid aan Ramos op een nieuw contract zal geldig zijn tot eind maart
Paulo Fonseca: we hebben gezien hoeveel verwondingen Real Madrid en Liverpool hebben. De kalender is onmenselijk
Leipzig heeft 6 opeenvolgende Bundesliga overwinningen
Borussia Gladbach verloor 5 wedstrijden op rij na de aankondiging van het vertrek van Rose naar Dortmund
Bruno op wedstrijden met de grote zes van de Premier League: gescoord tegen Tottenham, maar ze zeggen dat de penalty telt niet! ↑ Manchester United middenvelder Bruno Fernandes sprak over zijn statistieken in wedstrijden met de teams van de zogenaamde big six van de Premier League
Arteta op de wedstrijd met Burnley: het is duidelijk dat er een straf was, er is geen geschil
Na de oorlog werd het Duitse team de beste in de Franse Ligue 2. De club mocht niet verder, en het richtte zijn eigen Europese Cup