Netherlands
This article was added by the user Abigail Robinson. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

In één week tijd drie journalisten gedood in Mexico

Een familielid van Sheila Johana García laat een foto van de vermoorde cameravrouw zien tijdens een herdenkingsdienst. - © AP / Felix Marquez

In Mexico zijn in de afgelopen week drie journalisten vermoord. Daarmee komt de teller van het aantal journalisten dat dit jaar gedood is in het Latijns-Amerikaanse land op elf. Mexico is voor journalisten het gevaarlijkste land ter wereld, na oorlogszone Oekraïne.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Op zondag werden Yesenia Mollinedo en Sheila Johana García neergeschoten in het dorp Cosoleacaque. Mollinedo was directeur van een regionaal nieuwsmedium en García was haar cameravrouw. Eerder die week werd journalist Luis Enrique Ramírez ontvoerd in de plaats Culiacán. Later werd zijn in plasticfolie gewikkelde lichaam elders in de stad teruggevonden.

Hoewel het nog onduidelijk is of de journalisten werden gedood omwille van hun werk, verklaarde de broer van Mollinedo tegenover een Mexicaanse krant dat ze wel al bedreigingen ontving. Die begonnen nadat ze twee weken geleden kritisch publiceerde over de veiligheidsdiensten in de staat Veracruz.