Netherlands

In deze game ben je een bewoner in het Big Brother-huis

Games

29 seconden geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Vanaf volgende maand kun je meedoen aan een online simulatie van het tv-programma Big Brother. In de game ga je de strijd aan met andere virtuele bewoners van het Big Brother-huis.

Big Brother: The Game verschijnt op 15 oktober in de appwinkels van Google en Apple en op een website. Gamemaker 9th Impact heeft deze week enkele details over het spel onthuld. De grafische stijl lijkt op die van de populaire gameserie The Sims.

In de Big Brother-game speel je een van de deelnemers aan het tv-programma. Je zit in het Big Brother-huis en moet strategische keuzes maken om in het huis te blijven en uiteindelijk de winnaar te worden. 

Het spel is gratis te downloaden en meekijken kost niks. Zelf meedoen kost minimaal 5 dollar. 

Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Banijay, dat deze zomer de Endemol Shine Group overnam, de eigenaar van de Big Brother-reeks. De game zou ook een eindwinnaar krijgen die een nog onbekend geldbedrag kan winnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Big Brother keert terug op tv

Stemmen

De Big Brother-game heeft zowel een openbare chat als de mogelijkheid om privéberichten te sturen naar andere huisgenoten. Spelers kunnen allerlei verplichte en vrijwillige huishoudelijke taken verrichten om zo punten te scoren.

De bewoners kunnen stemmen op wie er het huis moet verlaten, of de online kijkers brengen hun stem uit. Ook kunnen allerlei wedstrijden bepalen wie er het huis uit moet. 

Terug op de Nederlandse buis

Big Brother was van 1999 tot 2006 te zien op de Nederlandse televisie, maar is wereldwijd nog altijd een groot succes. Nieuwe afleveringen van het programma worden in meerdere landen uitgezonden. In totaal was Big Brother in ruim 60 landen op de buis te zien.

RTL werkt aan een terugkeer van Big Brother volgend jaar. Aan het nieuwe seizoen kunnen Nederlanders én Belgen meedoen. Er kwamen al duizenden aanmeldingen binnen.

Football news:

Salzburg coach Marsh: Attico verschilt niet van Lokomotiv in hun spelstijl. Het verschil in het niveau van de spelers
Bartomeu en zijn directeurs kunnen morgen ontslag nemen als de motie van wantrouwen niet wordt uitgesteld.Het management van Barcelona wil geen motie van wantrouwen in club President Josep Bartomeu houden. De Catalaanse club deed een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, die gepland was voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd. Bartomeu en zijn team kunnen morgen ontslag nemen als de generale staf het besluit goedkeurt om een stemming te houden over de goedgekeurde data. Volgens Diario Sport, heeft de Barca President zijn raad van Bestuur al meegedeeld dat het ontslag van het hele management morgen kan worden aangekondigd
Luka Modric: zou de Gouden Bal inruilen voor Kroatië dat het WK
We hebben Bale ' s golfvaardigheden met de profs uit elkaar gehaald. Het lijkt erop dat Gareth 15 uur per week traint.Het blijkt dat hij ooit zijn leven riskeerde
Alli werd niet opgenomen in Tottenham ' s bod voor de wedstrijd tegen Burnley, hoewel hij niet gewond was
Isco: Zidane verandert me in de 50-60e minuut of zelfs in de helft van de tijd, en laat me vrij in de 80e
Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala