Netherlands

In Bulgarije opgepakte serieverkrachter ontkent beschuldigingen

Slachtoffer gedrogeerd

25 minuten geleden Aangepast: 24 minuten geleden

Agenten in Bulgarije. Archieffoto Beeld © AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Nederlandse man die onlangs werd opgepakt in Bulgarije voor het drogeren en verkrachten van een 32-jarige vrouw, ontkent de beschuldigingen aan zijn adres. Johan S. zou zijn slachtoffer voor een diner bij hem thuis hebben uitgenodigd en haar vervolgens hebben bedwelmd met een drankje.

De vrouw leerde S. kennen in een uitgaansgelegenheid in Sofia en ging daarna met hem naar huis. Volgens Bulgaarse media kreeg de vrouw daar een kruidig drankje voorgeschoteld. Het volgende dat ze zich kan herinneren, is dat ze buiten op straat stond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Valiumverkrachter' Johan bestookt rechter met foto's

S. mag het politieonderzoek tegen hem in vrijheid afwachten. Hij is onder huisarrest geplaatst en mag Bulgarije niet verlaten. Inmiddels stapelen de beschuldigingen tegen hem zich op. Nog drie vrouwen zouden zich bij de politie in Bulgarije hebben gemeld met soortgelijke ervaringen.

Valiumverkrachter

S. kwam in Nederland bekend te staan als de valiumverkrachter omdat hij vrouwen zou hebben gedrogeerd, verkracht en aangerand. Hij ontvluchtte ons land en werd uiteindelijk opgepakt in Brazilië.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Valiumverkrachter: Ik ben afgeperst en onschuldig

In 2010 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar en acht maanden gevangenisstraf. Het gerechtshof achtte het bedwelmen in hoger beroep niet bewezen. Vandaar dat hij een lagere straf kreeg dan de geëiste zestien jaar gevangenisstraf.

Malta

In 2014 kwam S. ook al in opspraak. Ditmaal voor de vermeende verkrachting van zijn ex-vriendin in Malta. S. ontkende dat met klem tegen Maltese media. Hij werd naar eigen zeggen afgeperst wegens een zakelijk geschil. S. werd niet vervolgd.

Na zijn vertrek uit Nederland zou S. ook nog in Polen en Spanje hebben gewoond.

Football news:

Inter heeft nog niet beslist over Conte ' s toekomst. Alles wordt beslist na de Europa League
Haji nam ontslag als Viitorul ' s coach
Door Ronaldo ' s wedstrijd hield ik van football
Sanchez verbreekt zijn contract met Manchester United en vertrekt gratis voor Inter. Het ontvangt 7 miljoen euro per jaar
Lautaro Martinez: we zullen alles blijven doen wat mogelijk is voor Inter
Albert Ferrer: Barca moet onafhankelijk worden van Messi. Anderen moeten meer spelen
Conte over geruchten over Juve: Ik zal degene die dit schreef aanklagen, evenals de hoofdredacteur van deze krant