Netherlands
This article was added by the user Avery Allen. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ilse DeLange: ‘Artiesten verdienen plek op primetime’

Ilse Delange

Dat er op de Nederlandse tv geen programma is waarin muziek in de hoofdrol staat, vond Ilse DeLange een groot gemis. Daarom bedacht ze, samen met Matthijs van Nieuwkerk, zelf zo’n programma: POP22. “Een etalage voor de Nederlandse popmuziek waar artiesten hun nieuwe werk kunnen laten horen en waarin alles dienstbaar is aan hun song”, zoals ze het omschrijft.

“Artiesten kunnen in talkshows promotie voor hun muziek maken en er zijn natuurlijk talentenjachten, maar dit ontbreekt simpelweg”, zegt DeLange tegen het ANP over het nieuwe programma, dat vanaf donderdag 19 mei te zien is op NPO 1. En daarom stuurde ze Van Nieuwkerk eind 2019 een appje “met de vraag of wij daar niet samen de schouders onder moesten gaan zetten”.

En zo geschiedde. De bedoeling is om in het BNNVARA-programma de popcultuur op een voetstuk te plaatsen. “We moeten trots zijn op al het talent wat we hier hebben. En dan niet midden in de nacht of in de randprogrammering, maar juist primetime op NPO 1”, vindt de zangeres.

‘Mooie combi’ met Van Nieuwkerk

Kijkers kunnen een groot scala aan muziekgenres voorbij horen komen, van rock en hiphop tot alternatief, pop en het levenslied. In de show maken onder anderen DI-RECT, Davina Michelle en Froukje hun opwachting. Ook nieuwe talenten worden door het duo uitgenodigd.

De artiesten treden op, maar Ilse en Matthijs willen ze ook wat beter leren kennen. “Wat inspireert hen, wat zijn hun muzikale dromen, waarover gaan de songs, wat zijn ze dit jaar allemaal van plan?”, licht Ilse een tipje van de sluier op. “Bijvoorbeeld hoe Davina naar haar grote show in Ahoy toeleeft en of het succes van DI-RECT invloed heeft op de manier waarop zij platen maken.”

Over haar samenwerking met Van Nieuwkerk is ze bijzonder tevreden. Volgens Ilse vullen ze elkaar perfect aan. “Ik zit naast Matthijs en leun comfortabel aan tegen zijn ervaring en kunde om te interviewen”, zegt ze. “Terwijl ik mij als artiest natuurlijk meteen kan verplaatsen in de gast en vanuit mijn achtergrond heel andere vragen kan stellen. Dat is een mooie combi.” De zangeres denkt daarom nu al stiekem aan een vervolg. “Maar eerst maar eens even het volle vizier hier op”, besluit ze.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen