Netherlands

Hyundai i20 N Line is voorlopig topmodel

Hyundai i20 N Line

Na de presentatie van de compleet nieuwe generatie i20 was Hyundai er vlotjes bij om het absolute topmodel van de compacte middenklasser aan te kondigen, de i20 N. Maar nu enkele maanden later heeft Hyundai nog altijd geen vervolg gegeven aan de foto’s van de gecamoufleerde i20 N. Ondertussen stelt de Zuid-Koreaanse autobouwer al wel het voorlopige topmodel voor. die heeft ook een ‘N’ als toevoeging, echter aangevuld met ‘line’.

Verrassend? Nee, natuurlijk niet. Van bijna elke productlijn brengt Hyundai een N Line-uitvoering, zelfs van zijn instapmodel i10. De N Line is bedoeld voor mensen die wel de sportieve looks wensen, maar geen duizenden euro’s willen betalen voor techniek als een sportonderstel, aangepaste besturing, stuggere veren en dempers, sportuitlaat en kuipstoelen. Misschien is van alle N Line-types de i20 juist de belangrijkste versie, want met de hatchback neemt Hyundai deel aan het rallykampioenschap. Nu is die N Line uiteraard geen civiele uitmonstering van dat rallywapen. Wie dat wenst, moet wachten op de technisch hoogbegaafde i20 N die niet al te lang op zich laat wachten. Hyundai i20 N Line

Finishvlag

De i20 N Line dus. Hij rijdt als eerste van de sportieve types de showroom binnen en positioneert zich voorlopig bovenaan de prijslijst als het om uitrustingsniveaus gaat. Hij komt voor de dag met een afwijkende exterieuraankleding. Dat begint bij het front. De voorbumper kent een grijze ‘karakterlijn’. Dat moet de uitvoering een sportievere indruk geven, zo stelt Hyundai. Opvallender is echter de voorbumper met forse grille. Op het zwarte rooster prijkt het N Line-embleem. Maar wie beter kijkt, ziet dat het patroon van de grille in de stijl van een finishvlag is. Het onderstreept de link met de autosportactiviteiten van het merk.

Driehoeksmistlampen

Aan de achterzijde heeft de i20 N Line ook een specifiek karakter, maar niet zo opvallend als aan de voorzijde. De driehoekige mistlampen springen direct in het oog en de uitlaat mondt uit in twee chromen eindstukken. Hyundai zet de i20 N Line op lichtmetalen wielen in duo-tone kleurstelling. De koets zelf kan gespoten worden in vier kleuren, te weten Phantom Black, Aurora Grey, Brass en Polar White. Laatstgenoemde kleur kan gecombineerd worden met een in Phantom Black uitgevoerd dak.

Rode stiksels

De sportieve elementen zijn ook binnenin te vinden. Hyundai monteert sportstoelen met het N-logo en zorgt dat de stiksels rood kleuren. Daarnaast beschikt de i20 N Line over een nieuw ontworpen stuurwiel, metalen pedalen en een met leder afgewerkte N-versnellingspookknop met rode inzetstukken.

Motorisch geweld

En dan het motorische geweld. Welnu, laat geweld maar weg. De i20 N Line komt voor de dag met de bekende krachtbronnen, want anders zou Hyundai het ‘line’-deel wel hebben weggelaten. De zwakste motorisering telt de meeste cilinders, vier met een slagvolume van 1.2. De atmosferische motor is goed voor 84 pk. Daarnaast levert Hyundai de i20 N Line met een driecilinder met 1,0 liter inhoud en een vermogen van 100 pk. Hyundai i20 N Line

i20 N Line bij de dealer

Hoewel Hyundai nu al het doek van de i20 N Line trekt, start de levering pas in de lente van 2021. Tegen die tijd heeft de autobouwer ook de i20 N gepresenteerd. De reguliere i20 verschijnt binnenkort bij de dealer.

Lees ook:

Reageer op artikel:

Hyundai i20 N Line is voorlopig topmodel

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi