Netherlands

Huisjeseigenaren Recreatieoord zijn vertrouwen in gemeente kwijt door verkoopplannen

Ruim drie weken nadat er een brief op de deurmat viel over de aangekondigde verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland, mogen de recreanten zaterdag weer even het terrein op om naar hun huisjes te kijken. De zorgen zijn nog steeds het gesprek van de dag. “Wat betekent de verkoop voor mij en voor mijn plekje? We hebben zo veel vragen maar nog geen antwoorden.”

De belangen van zo’n 1200 huisjeseigenaren worden behartigt door de Recreanten Advies Raad (RAR) waar Yoek Kouwenhoven sinds kort woordvoerder is. “De aankondiging van de verkoop kwam zo rauw op ons dak, dat we in drie weken tijd een heel nieuw team hebben samengesteld om een vuist te maken.” Door het grote verzet vanuit de recreanten zijn de verkoopplannen nu uitgesteld tot januari. De gemeente moet nu eerst met de betrokkenen om tafel voordat er een besluit wordt gemaakt. “Maar hier hebben we weinig vertrouwen in. Op dit moment zijn het alleen nog maar woorden”, vertelt Yoek.

Recreanten niet betrokken bij verkoop

Het Recreatieoord is een plek waar zo’n negenhonderd huisjes en tweehonderd stacaravans staan waar recreanten in de zomermaanden gebruik van kunnen maken. De huisjes zijn in eigendom en de grond wordt gehuurd van de gemeente. De gemeente is dan ook verantwoordelijk voor het beheer en de kosten die daarbij komen kijken. Deze vielen vorig jaar hoger uit dan wettelijk mag, schrijft de gemeente op haar website. “Het recreatieoord en bijbehorende camping zijn toe aan verbetering en modernisering en dit mag de gemeente alleen doen als het kostendekkend is. Dat is nu niet het geval.”

Lees ook: Onbegrip voor sluiting recreatieoord Hoek van Holland: ‘Wat maakt de huisjes hier anders dan thuis?”

De recreanten vinden het onbegrijpelijk dat zij op geen enkele manier betrokken zijn bij de overleggen over een eventuele verkoop. “Ons is nooit gevraagd of we wellicht meer huur zouden willen betalen om de kosten te kunnen dekken. En daarnaast hebben wij onze vraagtekens bij de hoge rekening van de gemeente. De afgelopen twee jaar zijn er drie speeltuinen geplaatst en zijn er honderden straatnaambordjes op het park gekomen. Wat ons betreft een dure en overbodige investering waarop wij nu misschien worden afgerekend.”

Online informatiebijeenkomst

Voor de huisjeseigenaren is het nu dus wachten op een gesprek tussen de betrokken wethouders, de gebiedscommissie en de Recreanten Advies Raad. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam laat aan Hart van Nederland weten dat er ook dit jaar nog een online informatiebijeenkomst plaatsvindt, waar recreanten dan ook een zegje kunnen doen. “We gaan extra tijd steken in het luisteren naar de betrokkenen voordat er hierover een besluit wordt gemaakt in de Gemeenteraad”, aldus een woordvoerder.

Op de vraag of wethouder Saïd Kasmi en Bas Kurvers zaterdag ook wellicht langsgaan bij het Recreatieoord om alvast het gesprek aan te gaan, zegt de woordvoerder: “Het is belangrijk dat alle recreanten over zo’n bezoek zijn geïnformeerd zodat zij de kans hebben om mee te praten. Ook mag het organiseren van zo’n bijeenkomst niet in verband met de coronamaatregelen.”

Football news:

Monaco heeft Onyekuru opnieuw uitgeleend aan Galatasaray.Galatasaray heeft de lening van Monaco winger Henry Onyekuru aangekondigd tot het einde van het seizoen. Volgens Transfermarkt kostte de deal de Turkse club 650 duizend euro. Het is de tweede keer dat de 23-jarige Nigeriaan aan Monaco wordt uitgeleend, eerder in de tweede helft van het seizoen 2019/20. In 4 wedstrijden van het huidige seizoen heeft Onyekuru een assist gemaakt. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Karavaev op de Eredivisie: de fans zijn gewend aan goals. Ook al verloor het team 2:3, Ze zijn blij dat Zenit verdediger Vyacheslav Karavaev, die eerder voor Vitesse speelde, sprak over de Nederlandse fans. De Nederlandse media vonden Vitesse onder Slutsky bijna het meest defensieve team. Ja? We hebben goed gescoord. Een ander ding is dat Leonid Viktorovich probeerde om een spel te bouwen in de verdediging, zodat minder, Dit is normaal. Daar zijn de fans gewend aan doelpunten, en zelfs als het team plotseling verloor, maar de score is 2:3, zijn ze blij omdat ze de doelpunten zagen scoren. Zelfs ik kon het niet begrijpen! Na 3:3 met PSV, was iedereen blij, lovend over ons
Mourinho over het ontslag van Lampard: voetbal is wreed, vooral de moderne
Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham
Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen