Netherlands

Huisartsen met mobiele prikteams langs niet-mobiele ouderen om te vaccineren

Friese huisartsen en doktersassistenten gaan de komende drie weken met meerdere mobiele prikteams langs zo’n vierhonderd instellingen. Als eerste worden donderdag in Leppehiem in Akkrum ouderen gevaccineerd.

De huisartsen vaccineren ouderen en mensen met een beperking die in een instelling of kleinschalige woonvorm wonen en niet zelfstandig naar de GGD-priklocaties in Leeuwarden, Drachten en Sneek kunnen komen. Het gaat om een groep van 6300 kwetsbare Friezen.

Voor deze prikronde wordt het vaccin Moderna gebruikt. De tweede prik moet vier weken later gegeven worden. Dokterszorg Friesland spreekt van een ingewikkelde logistieke operatie, waarbij wordt samengewerkt met de Friese Huisartsen Vereniging, medisch laboratorium Certe, vervoerder het Witte Kruis en de ziekenhuisapotheken. ,,Uit één flacon Moderna kunnen we tien spuitjes halen, dus we moeten de vaccinaties clusteren in tientallen”, legt woordvoerder Lillian de Jong van Dokterszorg uit.

Ouderen en gehandicapten die onder de verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde vallen worden of zijn in principe door de instellingen gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Ouderen die mobiel genoeg zijn, konden of kunnen zelf een afspraak maken met de GGD. Vanaf deze week krijgen 75plussers een uitnodiging.

Lees ook: Friesland staat achteraan de rij met vaccineren

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven