Netherlands

Houten beeld van Trump in Slovenië afgebrand

In de Sloveense stad Moravce is een houten beeld van de Amerikaanse president Trump in brand gestoken. Van de acht meter hoge beeltenis van Trump, compleet met geel kapsel, donkerblauw pak en rode das, is bijna niets meer over. Slovenië is het geboorteland van First Lady Melania, die er ook een eigen standbeeld heeft in haar geboorteplaats Sevnica.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Standbeeld Donald Trump in brand gestoken in Slovenië

Tomaz Schlegl, de maker van het beeld, denkt dat de brandstichting een protest is tegen de liquidatie door Amerika van de Iraanse generaal Soleimani. Volgens Schlegl was het kunstwerk een grappige parodie op The Statue of Liberty in de Verenigde Staten en was het bedoeld om het populisme aan te klagen.

Hitlersnor

De metershoge Trump stond pas sinds een maand in Moravce, een klein stadje op zo'n 30 kilometer van de hoofdstad Ljubljana. De burgemeester van het stadje is boos, hij telde recent nog 1500 euro neer om het beeld naar de stad te halen. Hij noemt de brandstichting een "aanval op kunst en op tolerantie".

Eerder stond het kunstwerk in een dorp vlakbij, maar de inwoners stoorden zich aan het grote aantal toeristen dat er op af kwam.

Het is overigens niet de eerste aanval op het beeld. Op de vorige locatie werd al eens een Hitler-snor op het beeld getekend.

Football news:

In de 1/4 finale van de Europa League speelt Bayer Inter, Manchester United - met Kopenhagen, Wolverhampton tegen Sevilla, Shakhtar-Basel
Pep Guardiola: kinderen terug naar school krijgen is belangrijker dan toeschouwers in stadions
Raul Jimenez heeft dit seizoen 37 (27+10) punten gescoord in alle competities. Het beste resultaat in de Premier League naast De Bruyne
Sevilla won de Europa League of de UEFA Cup na de laatste 5 keer de 1/4 finale te hebben gehaald
Arsenal ontslaat 55 werknemers, hoewel ze de spelers hebben overgehaald om hun salaris te verlagen om niemand te ontslaan. Het team was teleurgesteld
Ronaldo kan een goede basketbalspeler zijn. Hij is snel en springt hoog
Artur wil persoonlijk onderhandelen over de beëindiging van zijn contract met Barcelona