Netherlands

Hoofdredacteur Debby: ‘Ze vertelde haar publiek dat ze transgender is, nu kan ze eindelijk zijn wie ze echt is’

Debby Gerritsen

Het was breaking news. De wereldberoemde Nederlandse YouTuber Nikkie de Jager, ook wel bekend als Nikkie Tutorials, raakte vorige week met haar coming-outvideo miljoenen mensen over de hele wereld. In de zeventien minuten durende video zag je een dappere en geëmotioneerde vrouw, opgegroeid voor de camera, haar trouwe publiek vertellen dat ze transgender is. Nu ze eindelijk kon laten zien wie ze écht is – helaas onder druk van een paar haters – viel de zware last zichtbaar van haar schouders. Ze wílde het wel eerder vertellen, maar was bang dat ze met andere ogen zou worden bekeken en haar publiek zou verliezen. Ze was zelfs bang dat mensen haar als leugenaar zouden zien. Nu ze de waarheid heeft verteld, voelt ze zich bevrijd en geeft ze intussen hoop aan vele Nikkies wereldwijd. Mooi en verdrietig tegelijkertijd. Want dat de coming-out van een transgender in 2020 nog wereldnieuws is, vind ik de schrale realiteit.

Voor mij is Nikkie vooral een ondernemer met een haarscherp zakelijk instinct en het schoolvoorbeeld van een vrouw die weet wat ze wil.

Met haar zorgvuldig opgebouwde imperium bereikt ze dagelijks miljoenen mensen en geniet ze een wereldsterstatus. En, ja echt, ook als influencer moet je hard werken voor je centen. Voor niets gaat de zon op en een ton op de bank krijg je niet door met je ogen te knipperen. Maar hoe dan wel? Want de spaarrente heeft afgelopen week het nulpunt bereikt, terwijl de huizenprijzen werkelijk de pan uit rijzen. Geld verdienen lijkt anno 2020 misschien mission impossible, maar daar wil VIVA’s Renée Lamboo niets over horen. Haar adviezen over geld verdienen, schulden aflossen en investeren lees je in het Grote Geld Dossier in VIVA en vanaf nu ook elke week in onze nieuwe rubriek Money talks.

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Volg Debby ook op social media:
Instagram | Twitter Deze editorial is afkomstig uit VIVA 04-2020. Deze editie ligt vanaf 22  januari  in de winkel. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

Football news:

PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes
Paolo Maldini: Zlatan is een eeuwenoude all - rounder die altijd beslist over de uitkomst van de wedstrijd
Suarez weende op een afscheids persconferentie in Barca