Netherlands

Hoofdimam van Blauwe Moskee heeft vrije samenleving niet begrepen: wil verbod op beledigen profeet Mohammed

De hoofdimam van de Blauwe Moskee in Amsterdam, Yassin Elforkani, heeft het concept van de westerse liberale samenleving niet helemaal begrepen. Hij pleit er namelijk voor dat de vrijheid om de profeet Mohammed te kunnen beledigen moet worden ingeperkt. Voor hem zijn kennelijk niet de aanslagplegers, maar de ‘uitlokkers’ het probleem. Totaal gestoord!

Elforkani probeert met man en macht de discussie weg te leiden van het feit dat er om de haverklap mensen tot geweld overgaan, puur en alleen omdat iemand iets zegt over hun profeet. De kern van de liberale democratie is toch wel dat mensen met elkaar in gesprek gaan en zo conflicten met woorden proberen op te lossen. Dat kan niet als iemand bij zoiets simpels als een belediging of een satirische afbeelding al de hoofden van mensen af begint te snijden. Wie echt onderdeel wil zijn van deze liberale samenleving (of wat ervan over is), zal nooit voor wapens kiezen als de mogelijkheid tot dialoog nog openstaat.

En voor wie dat een radicaal idee vindt, daar moet volgens deze moslim ook ruimte voor zijn (al had hij het meer over salafisme). Net zoals dat er ruimte moet zijn voor het recht dat iemand heeft om onze waarde van vrijheid te mogen beledigen met een voorstel voor blasfemie-wetgeving. Maar dan krijg je wel van alle kanten te horen dat je voorstel ronduit belachelijk is. Bij deze.

Football news:

Tottenham Winks scoorde vanaf 49 yards. Dit is het derde resultaat in de Europa League, al - in deze loting
Deze miss zal alle mannen pijn doen: Molde speler miste van een halve meter en reed in de bar
Mikel Arteta: Ik ben erg blij met Pepe ' s wedstrijd tegen Molde. Arsenal speelde goed over het algemeen
Napoli spelers kwamen in t-shirts met Maradona ' s naam en nummer 10 voor de Europa League wedstrijd
Daniele Bonera: Milan is blij met het spel met Rijsel en betreurt het resultaat
Neymar op Maradona: u zult altijd in onze herinnering blijven. Voetbal is u dankbaar
Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn. Showsport lezers nemen afscheid van Maradona