Netherlands

Honderden arrestaties op eerste stakingsdag in Wit-Rusland

De politie van Wit-Rusland heeft maandag honderden mensen opgepakt tijdens betogingen tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko. De arrestaties komen op de eerste dag van wat een nationale staking moet zijn tegen de machthebbers.

In twee dagen zijn zeker achthonderd demonstranten aangehouden in de hoofdstad Minsk en in andere steden, aldus een mensenrechtenorganisatie. Zondag liep een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko af. Oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja had hem in een „ultimatum van het volk” opgeroepen te vertrekken. Ze dreigde met een algemene staking.

Omdat Loekasjenko niet inging op de eis, is de staking begonnen. Maar het is onduidelijk hoe breed die wordt gedragen. Op beelden van lokale media zijn lege fabrieken te zien. Studenten zouden universiteiten zijn uitgelopen. Maar grote winkels en apotheken waren gewoon open. Tichanovskaja sprak over een ongelooflijk niveau aan solidariteit. Volgens het ministerie van Industrie kon het werk in alle staatsbedrijven gewoon doorgaan.

Tichanovskaja ontvluchtte haar land nadat ze de overwinning had geclaimd bij de presidentsverkiezingen van augustus. Loekasjenko, al een kwart eeuw aan de macht, bleef echter zitten en kreeg een zesde termijn.

Football news:

Flick over 3:1 met Stuttgart: we begrijpen dat Voor zo ' n spel we geen prijzen voor schoonheid zullen krijgen, maar Bayern bereikt resultaten
Cloud heeft 112 droge games van de 200 voor Attico in La Liga. Dit is een record. Jan Oblak speelde zijn 200ste La Liga-wedstrijd in Madrid. In deze tijd, heeft hij 112 games zonder het opgeven van doelen - een record figuur. Onder de goal-keepers die voor Letico hebben gespeeld, heeft alleen Abel Resino de 200-Spels in La Liga bereikt. Hij heeft 243 optredens voor de club, waarvan 94 droog
Mahrez op Burnley ' s hattrick: de derde goal is de beste-ik scoor niet vaak met mijn hoofd. Maar de overwinning van de stad is belangrijker
Mourinho tegen Chelsea is altijd machtig. Hoe zal het deze keer zijn? Lampard is de volgende. Ben je zeker van je keuze?
Real Madrid is de leider van de studenten in de top 5 competities. Spanje domineert over het algemeen, en de leverancier uit Duitsland is alleen Stuttgart
Thomas Muller: wat zeggen ze, je moet jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke? Stuttgart is geen Stoke, maar hun team is goed. Wat zeggen de Britten? Moet je jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke?
Atletico won de zesde opeenvolgende wedstrijd in La Liga, een winless streak - 25 wedstrijden