Netherlands

Honderden arrestaties na rellen in Los Angeles

De politie in Los Angeles heeft meer dan 500 arrestaties verricht toen protesten tegen politiegeweld escaleerden. Demonstranten sloegen ruiten in, plunderden winkels en staken zeker twee politievoertuigen in brand, bericht de krant Los Angeles Times. Zeker vier politiemensen raakten gewond.

De autoriteiten zouden zich genoodzaakt hebben gezien op grote schaal mensen op te pakken omdat betogers herhaaldelijk weigerden te vertrekken. Ook op andere plekken in het land liepen protestacties uit de hand van mensen die boos zijn vanwege de dood van George Floyd, een zwarte man die overleed nadat hij hardhandig was aangehouden in Minneapolis.

Actievoerders spoten in Los Angeles leuzen tegen de politie op gebouwen, evenals de smeekbede van de stervende Floyd: „Ik kan niet ademen.” Ook staken mensen op straat vuurwerk af. De politie zegt dat mogelijk niet alle relschoppers tot de protestbeweging behoren. Zo zouden „opportunisten” de gelegenheid aangrijpen om te plunderen. Er zijn onder meer juwelierszaken leeggeroofd.

Het komt volgens de krant zelden voor dat dergelijke aantallen mensen worden opgepakt in de stad. De politie verrichte in 2011 nog zo’n 300 arrestaties bij de ontruiming van een kamp van de Occupy-beweging.

Football news:

Pep Guardiola: ik zou in Manchester City en in League 2 zijn gebleven
Manchester United is klaar om Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones en Rojo te verkopen
Frank Lampard: ik verwacht meer van Chelsea, maar nu is het resultaat het belangrijkste
Atalanta verliest niet 15 wedstrijden op rij-13 overwinningen en 2 trekkingen
Lorient gooide een nieuwkomer uit het vliegtuig en stuurde een andere onder water-allemaal omwille van presentaties op sociale netwerken
Pasalic scoorde een hattrick in de wedstrijd tegen Brescia. Atalanta slaat de tegenstander om 6:1
Hennessy was als een tweede vader voor hem en ik was als een tweede moeder