Netherlands

Honderd banen weg bij NDC mediagroep

-

Bij NDC mediagroep, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, verdwijnen 100 van de 580 banen. Ongeveer de helft van de advertentieverkopers wordt ontslagen.

Er verdwijnen geen redacteuren bij het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Beide titels zijn winstgevend, zegt directeur Koos Boot. Bij het verliesgevende Friesch Dagblad verdwijnen wel banen, 8 van de 33 redacteuren.

Het Belgische krantenbedrijf Mediahuis, ook eigenaar van De Telegraaf en NRC, nam NDC mediagroep inclusief miljoenenschuld eind vorig jaar over. Van 2017 tot en met 2019 leed NDC een verlies van 20 miljoen euro.

NDC stopt met de Productiehuis, dat zich toelegde op campagnes voor derden. Het in 2018 gekochte Marketingbedrijf CMCG komt los van NDC te staan en videoproductiebedrijf ProTime gaat alleen nog werken voor de redacties.

Football news:

Mikel Arteta: Arsenal was meer dominant in de 2e helft, maar waren niet goed genoeg in de 1e
Sulscher bereikte de finale van de Europa Cup voor het eerst als coach. Hij won de Champions League finale met Manchester United als speler
Arsenal bereikte geen finale in een seizoen voor het eerst sinds 2016
Emery is de eerste coach met 5 finales in een Europees Cup toernooi
Villarreal zal spelen in de finale van de Europacup voor de eerste keer
Manchester United verloor voor het eerst in 8 wedstrijden. Er waren 6 overwinningen en een gelijkspel
Manchester United bereikte de finale voor de eerste keer onder Solskjaer