Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hockeysters blijven foutloos in Pro League dankzij moeizame zege op China

Door onze sportredactie

De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag met de nodige moeite de ongeslagen status in de Pro League behouden. In Eindhoven won Oranje met 4-2 van China, dat onder leiding staat van oud-bondscoach Alyson Annan.

Oranje had drie dagen geleden nog geen kind aan China (4-0-zege), maar zaterdag ging het in Eindhoven beduidend moeizamer. Na ruim een kwartier kwam Nederland zelfs op een 1-0-achterstand door een goal van Jiangxin He, die het eindstation van een strafcornervariant was.

Na die verrassende openingstreffer leek Nederland wakkergeschud. Pien Dicke maakte direct gelijk en nog voor rust maakte Yibbi Jansen er 2-1 van. China kwam in de 33e minuut op gelijke hoogte, maar Frédérique Matla en opnieuw Jansen bezorgden Nederland toch een overwinning.

Voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass was het de zevende zege uit zeven wedstrijden in het landentoernooi. Zondag sluiten de Oranje Dames hun Pro League-blok in Eindhoven af met hun tweede wedstrijd tegen Australië, dat eerder deze week met 7-2 werd verslagen.

Ook de mannen komen zaterdag nog in actie in Eindhoven. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee heeft tegen India wat recht te zetten: vrijdag werd namelijk tegen Australië de grootste thuisnederlaag ooit geleden (2-7).

Lees meer over:

Hockey Hockeysters Pro League