Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hockeyers Bloemendaal voor 22e keer kampioen na ruime zege op Pinoké

De hockeyers van Bloemendaal hebben voor de 22e keer de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. De ploeg van trainer Rick Mathijssen versloeg zaterdag Pinoké in de tweede wedstrijd van de finale van de play-offs met 3-0 en daarmee was de best-of-three beslist.

Bloemendaal won donderdag het eerste duel na shoot-outs, die nodig waren na de eindstand van 3-3. Het derde en eventueel beslissende duel hoeft nu zondag niet meer gespeeld te worden.

In de tweede wedstrijd stelde Bloemendaal zaterdag snel orde op zaken in eigen stadion. Roel Bovendeert maakte in de elfde minuut de 1-0 en de 30-jarige aanvaller was niet veel later weer trefzeker.

Bovendeert scoorde van dichtbij op aangeven van Jorrit Croon: 2-0. De derde treffer kwam in de 68 minuut op naam van Tim Swaen, die raak schoot uit een strafcorner en zo de laatste spanning wegnam.

Bloemendaal rekende zaterdag overtuigend af met Pinoké.

Derde titel op rij voor Bloemendaal

De 22e titel van Bloemendaal is het derde kampioenschap op rij voor de club uit Noord-Holland, na 2019 en 2021. In 2020 werd de competitie vanwege de coronapandemie niet afgemaakt.

Het Amstelveense Pinoké stond voor het eerst in de finale van de play-offs sinds de oprichting van de Hoofdklasse in 1994.

Bij de vrouwen pakte Bloemendaal vorig weekend al door in drie wedstrijden af te rekenen met SCHC. Het betekende de 21e titel voor Den Bosch, waarvan er liefst negentien deze eeuw werden gepakt.

De spelers van Bloemendaal vieren het kampioenschap met de supporters.