Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Herlings wint in Sardinië eerste Grand Prix sinds rentree, Coldenhoff tweede

Door onze sportredactie

Jeffrey Herlings heeft zondag voor het eerst in anderhalf jaar een Grand Prix in de MXGP-klasse op zijn naam geschreven. De Nederlandse motorcrosser, die het vorige seizoen miste door een breuk in zijn hiel, bekroonde in Sardinië een fraaie inhaalrace en boekte zijn honderdste GP-zege. Glenn Coldenhoff werd tweede.

Herlings eindigde de eerste manche als tweede achter Jorge Padro, maar kende bij de tweede sessie een slechte start. Hij viel terug naar de veertiende plaats. De tweevoudig wereldkampioen in de MXGP schoof daarna wel steeds wat op in het veld.

Zijn landgenoot Coldenhoff schoot bij de tweede sessie juist uit de startblokken. De Brabander genoot een ruime voorsprong op nummer twee Romain Febvre. De Fransman probeerde wel steeds dichterbij te komen, maar Coldenhoff hield hem op gepaste afstand in het Italiaanse zand.

Coldenhoff mocht door zijn vijfde plek in de eerste manche even hopen op de Grand Prix-zege, maar Herlings sloeg in de slotfase toe. De Brabander passeerde Maxime Renaux en Romain Febvre en kwam als tweede over de finish, achter Coldenhoff.

Dat was genoeg voor Herlings om in het klassement na twee races bovenaan te eindigen. Het is de honderdste keer dat hij een Grand Prix wint. De tweede plek ging wel naar Coldenhoff, die in totaal drie punten minder pakte dan Herlings (44 om 41). Het podium werd gecompleteerd door de Spanjaard Prado (40 punten).

Het MXGP-seizoen begon twee weken geleden in Argentinië. Herlings eindigde daar na twee manches als tweede. De volgende Grand Prix staat op 10 april op het programma in Zwitserland.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.