Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Henkjan Smits heeft opnieuw prostaatkanker

Door onze nieuwsredactie

Henkjan Smits heeft weer prostaatkanker. Dat vertelt de 61-jarige presentator donderdag in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed. Het gaat overigens wel goed met Smits, die onder toezicht van artsen staat.

Smits werd tien jaar geleden al behandeld voor prostaatkanker. "Vlak voor corona is het teruggekomen", vertelt hij in de podcast. "Waarom vertel ik dit? Ik heb dit aan nog helemaal niemand verteld. Ik ben opnieuw bestraald omdat het in mijn lymfeklieren zat. Een uitzaaiing."

Volgens het voormalige jurylid van Idols komt prostaatkanker vaak na een langere periode terug. "Iemand zei mij dat de meeste mensen na acht jaar weer prostaatkanker krijgen en hij had gelijk: na acht jaar kwam het weer terug. Geen prostaat meer, maar wél prostaatkanker."

De presentator beklemtoont dat het op dit moment heel goed met hem gaat. "Ik ben niet zenuwachtig, maar ik merk het wel aan mijn omgeving. Er zit nog steeds iets, dat heeft heel lang dezelfde waarde gehad. Maar ik ga ervan uit dat dit nog heel lang duurt."