Netherlands

Henk Otten over innemen zetel van Theo Hiddema: ‘We kiezen de route die ons maximale politieke slagkracht oplevert’

 
 

Nieuwe ontwikkeling in het FvD-circus dat de natie nu al zo’n 96 uur bezighoudt: Theo Hiddema heeft de partij verlaten en dinsdag per direct ook  zijn Kamerzetel ingeleverd. Wie volgt hem op? Eerste op de lijst is Susan Teunissen maar die maakte begin dit jaar al bekend niet beschikbaar te zijn. Iets wat ze vandaag herbevestigde. Wat ons brengt op de volgende op de lijst die in aanmerking komt: Henk Otten. Neemt hij de zetel in? Aan TPO laat hij weten:

“We gaan even kijken waar het Forum stof neerdwarrelt en kiezen de route die ons maximale politieke slagkracht oplevert.”

Mocht Otten zijn zetel innemen verliest hij zijn zetel in de senaat maar komt dan wel in de situatie dat zijn beweging GO dan zetelt in de Eerste Kamer met Jeroen de Vries, Dorien Rookmaker in het Europees Parlement, in de Provinciale Staten en hijzelf in de Tweede Kamer.

Funfact: Als Otten de Eerste Kamer verlaat valt zijn zetel weer toe aan FvD en zou Theo Hiddema deze theoretisch kunnen innemen: hij kreeg voldoende voorkeursstemmen om dat te doen.

Wordt vervolgd.

Video – Theo Hiddema (FvD) per direct weg uit Tweede Kamer, Khadija Arib leest afscheidsbrief voor

Football news:

West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut
Simeone on the leadership of Attico in La Liga: we denken alleen maar aan de volgende tegenstander
De voormalige verdediger van Inter, Schelotto, is verhuisd naar Argentijns racen
Kramaric scoorde het 74e doelpunt in de Bundesliga, waardoor Olic ' s record onder de Kroaten werd verbroken