Netherlands

Hendriks: geen sporters met bezwaren tegen vaccin gesproken

Foto: ANP

Maurits Hendriks heeft tijdens meerdere onlinebijeenkomsten met sporters geen bezwaren gehoord tegen het plan olympiërs met voorrang te vaccineren. NOC*NSF had daarvoor met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio gepleit. Met succes, blijkt uit een brief van dinsdag van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. “De enige reactie die ik van sporters hoorde was: ik kan niet wachten”, aldus de technisch directeur van de sportkoepel.

De veelal jonge sporters kunnen deze week al terecht op de reeds bestaande priklocatie op Papendal, waar zij een prik van het Pfizer-vaccin krijgen. Veel sporters reageerden dinsdag terughoudend op het plan, dat gezien de haperende vaccinatiesnelheid niet door iedereen in het land enthousiast zal worden ontvangen. Hendriks: “We hebben ons bewust niet in de eerste fase gemengd, maar nu er breder gevaccineerd wordt vinden we dat we voor onze sporters moeten staan. Natuurlijk zijn er ook bij hen zorgen. Daarvoor zijn die bijeenkomsten ook geweest, waarbij ook onze chef-arts Peter Verstappen aanwezig was om alle vragen te beantwoorden.”

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude