Netherlands

HEMA weigert klanten zonder mondkapje niet

HEMA gaat klanten die geen mondkapje dragen niet weigeren. Volgens de winkelketen is het niet aan winkeliers om dergelijke maatregelen af te dwingen. Ook wil HEMA „oneigenlijke discussies” met klanten voorkomen.

De keten zal alle bezoekers in lijn met het overheidsbeleid in de grote steden wel aanraden om winkels alleen met een mondkapje te betreden. HEMA onderzoekt nog of het mogelijk is om aan de deur gratis mondkapjes aan te bieden, net als desinfecterende handgel die klanten kunnen gebruiken.

„Dit zou een extra service zijn. Maar we weten nog niet of het mogelijk is. Het hangt bijvoorbeeld ook van de beschikbaarheid af”, legt een woordvoerster uit. In de betreffende vestigingen wordt het voor HEMA-personeel wel verplicht om een maskertje te dragen.

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd om de tweede coronagolf tegen te gaan. Voor winkels in grote steden als Amsterdam en Rotterdam luidt het advies aan klanten om mondkapjes te dragen. Het is geen verplichting, maar winkeliers mogen van de overheid wel klanten weren die geen mondkapje willen dragen.

Door vakbond FNV werd direct daarop kritiek geuit omdat de maatregel onduidelijk zou zijn en mogelijk zelfs tot agressie tegen verkopers zou leiden. Ook bij brancheorganisatie Detailhandel Nederland klonken bedenkingen. Maar HEMA schat in dat een advies in deze situatie best kan werken. „Onze ervaring van de afgelopen maanden is dat klanten best willen meebewegen”, aldus de keten.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi