Netherlands
This article was added by the user Noah James. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Heiligverklaring Titus Brandsma zondag live te zien bij Omroep Brabant

De heiligverklaring van Priester Titus Brandsma is zondagochtend vanaf 10.00 uur te zien op Omroep Brabant TV en op de website. De plechtigheid op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad wordt rechtstreeks uitgezonden in samenwerking met KRO-NCRV.

Brandsma woonde en werkte een groot deel van zijn leven (1881 - 1942) in Boxmeer, Megen en Oss. De paus erkende in november een wonder dat wordt toegeschreven aan de priester. Een Amerikaanse pater zou in 2004 genezen zijn van kanker nadat hij een stuk kleding van de geboren Fries had aangeraakt.

Verslaggever Omroep Brabant in Rome
Titus Brandsma is niet de enige die heilig verklaard wordt zondagmorgen. Nog negen anderen krijgen die titel. Dat gebeurt tussen 10:00 uur en 10:30 uur.

Daarna volgt de Heilige Mis. Bisschop De Korte van het Bisdom Den Bosch, de burgemeester van Oss waar Brandsma ereburger is en tientallen Brabantse pelgrims zijn bij de plechtigheid aanwezig.

Omroep Brabant besteedt zondag in het televisieprogramma KRAAK ook aandacht aan de heiligverklaring. Presentator Arjo Kraak ontvangt Ton Crijnen, de biograaf van Brandsma. Ook wordt er geschakeld met verslaggever Jan Waalen in Rome. De uitzending is vanaf 12.00 uur te zien.