Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Heerenveen gaat aanvaller Sarr voor ruim 10 miljoen euro verkopen aan Lyon

Door onze sportredactie

Amin Sarr is hard op weg om sc Heerenveen te verruilen voor Olympique Lyonnais. Beide clubs zijn er zo goed als uit over een transfer, zo bevestigt technisch manager Ferry de Haan van de Friese club.

"We moeten het nog wel op papier zetten", vertelde De Haan na het 1-3-verlies van Heerenveen tegen Vitesse voor de camera van ESPN.

De bestuurder meldde verder dat de transfersom "goed in de buurt zit" van het bedrag van 12,5 miljoen euro dat verschillende media meldden. "Als je zulke bedragen krijgt, is het lastig dat te laten lopen."

Sarr speelt pas sinds januari 2022 voor Heerenveen, dat hem voor ruim 2 miljoen euro overnam van Malmö FF. De 21-jarige aanvaller maakte dit seizoen vijf treffers in negentien Eredivisie-duels. Zijn contract in Friesland loopt medio 2025 af.

Heerenveen hoorde pas donderdag van de belangstelling van Lyon. De Haan meldde dat de Friese club voor de deadline van dinsdag een vervanger probeert te strikken. Heerenveen staat achtste en maakt daarmee kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Sarr wordt niet de duurste uitgaande transfer in de historie van Heerenveen. De Braziliaan Afonso Alves werd begin 2008 voor 17 miljoen euro verkocht aan Middlesbrough.

Lees meer over:

heerenveen Eredivisie Voetbal