Netherlands

Halsema: avondklok is moeilijk maar nodig

Foto: ANP

In een brief aan alle Amsterdammers spreekt burgemeester Femke Halsema de inwoners van haar stad moed in, vooral nu er komend weekend een avondklok gaat gelden in verband met corona. Ze noemt het “een heftige maatregel die we met grote tegenzin nemen”, maar die nodig is om “om mensenlevens te redden en de zorg te ontzien”.

“Ik weet dat veel Amsterdammers het er moeilijk mee hebben. Lange tijd nergens heen mogen en niemand kunnen ontmoeten maakt ze verdrietig, angstig, boos of in de war”, aldus de burgemeester. Ze wijst erop dat er allerlei vormen van hulp zijn voor mensen die het er moeilijk mee hebben. Ook doet ze suggesties voor activiteiten om de lange winteravonden sneller voorbij te laten gaan: koken, tv kijken, wandelen, elkaar bellen en lezen.

“Het lijkt soms niet zo, maar het einde van deze vreemde, ellendige tijd is echt in zicht. We komen hier weer uit. Laten we voor nu steun zoeken bij elkaar, bezig proberen te blijven en elkaar zoveel mogelijk er doorheen helpen”, aldus Halsema, die de Amsterdammers veel sterkte wenst. De brief is te lezen op de website van de gemeente Amsterdam.

Football news:

Lehmann op Neuer en Buffon: er is geen sprake van enige vergelijking. Manuel is beter met minstens twee hoofden. Voormalig Duitse doelman Jens Lehmann heeft zich uitgesproken over de vergelijking tussen Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. Er is geen sprake van een vergelijking. Manuel is beter met minstens twee hoofden. De Bundesliga, de Premier League en De La Liga zijn sterker dan de Serie A. Nu is het zelfs controversieel dat Italië de beste verdedigers en Keepers heeft, zoals het voorheen was zei Lehmann. De Duitser speelde in de Serie A in het seizoen 1998-99 voor AC Milan. Na slechts zes wedstrijden in een jaar, verhuisde hij naar Borussia Dortmund
Pep op Stadsuitgaven: Manchester United won altijd omdat ze meer uitgeven dan anderen. Barcelona en Real Madrid-ook
Mbappe kan mijn opvolger worden. Ik zie mezelf in zijn spel
Jurgen Klopp: Ik wil geen speler die wil vertrekken als we ons niet kwalificeren voor de Champions League
PSG heeft bereikt de 100 miljoen abonnees merk op sociale media
Fiorentina mag Gattuso uitnodigen in de zomer. De partijen zijn al gecontacteerd
In 2021 wint Spartak niet twee wedstrijden op rij, Krasnodar-in het algemeen 4! Wiens serie mislukkingen zal worden onderbroken?