Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Haller maakt binnen zeven minuten hattrick voor Dortmund in oefenduel

Door onze sportredactie

Sébastien Haller heeft vrijdag een hoofdrol gespeeld in zijn tweede officieuze wedstrijd voor Borussia Dortmund. De Ivoriaanse spits maakte een hattrick in het oefenduel met FC Basel (6-0), nadat hij een half jaar uit de roulatie lag vanwege teelbalkanker.

De oefenwedstrijd in Spanje had een opzet van vier kwarten van een half uur. Haller kwam na een uur spelen in het veld. Mede door een benutte penalty verdubbelde de spits in een tijdsbestek van zeven minuten de voorsprong van 3-0 naar 6-0.

Marco Reus, Donyell Malen en Jude Bellingham hadden de nummer zes van de Bundesliga al een riante voorsprong bezorgd.

Haller maakte dinsdag zijn eerste minuten voor Dortmund bij de met 5-1 gewonnen oefenduel met Fortuna Düsseldorf. Malen scoorde toen tweemaal.

Haller wacht op officieel debuut

De doelpunten van Haller tegen Basel waren zijn eerste treffers in dienst van Dortmund. Bij de 28-jarige spits werd in juli teelbalkanker geconstateerd. Hij had toen net de overstap van Ajax naar Dortmund gemaakt.

Haller onderging de afgelopen maanden twee operaties en chemotherapie. Vorige week hervatte Haller de groepstraining bij de Duitse club.

De oud-Ajacied kan op 22 januari zijn officiële debuut voor Dortmund in de Bundesliga maken. Dan speelt de ploeg van Edin Terzic een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg.