Na veel kritiek op sociale media heeft actrice Halle Berry besloten afstand te nemen van een nieuw project dat ze wilde opzetten en waarin ze een transman zou spelen, dat meldt Los Angeles Times dinsdag.

De actrice kwam afgelopen weekend onder vuur te liggen toen ze op Instagram Live onthulde dat ze haar haar wilde afknippen om een personage in haar volgende project te spelen. Ze kreeg veel kritiek op de manier waarop ze over het personage sprak.

"Het is heel belangrijk voor mij om verhalen te vertellen", zei Berry. "Het is een vrouwelijk verhaal. Ze (het personage dat Berry wilde spelen, red.) gaat in transitie om een man te worden, maar ik wil het waarom en het hoe begrijpen." Volgers waren vooral kritisch op het feit dat Berry de transman aansprak met "ze" en omdat transgenders hun eigen verhaal zouden moeten vertellen.

Hierop reageerde Berry dinsdag met een Tweet: "Als cisgendervrouw begrijp ik nu dat ik deze rol niet had mogen overwegen, en dat de transgendergemeenschap onmiskenbaar de mogelijkheid moet hebben om hun eigen verhalen te vertellen."

De 53-jarige actrice liet verder weten "dankbaar te zijn voor de begeleiding en het kritische gesprek van de afgelopen dagen". "Ik zal blijven luisteren, mezelf inlezen en leren van deze fout", voegde ze toe. "Ik beloof een bondgenoot te zijn en mijn stem te gebruiken om representatie (van transgenders, red.) te bevorderen, zowel voor als achter de camera."