Netherlands

Haar jeugd, de liefde en de dood was waar Liselore Gerritsen over zong

Necrologie

Liselore Gerritsen 1937-2020 In de jaren zestig en zeventig was ze met haar liedjes een bekende verschijning. Ze trad op met Paul van Vliet en theatergroep Pepijn.

Met haar omfloerste stem kon Liselore Gerritsen ongekende diepten bereiken – en dat maakte haar uit duizenden herkenbaar. Ze schreef en zong poëtische liedjes en verhalen waarmee ze jarenlang haar eigen theaterprogramma’s maakte voor een klein, maar trouw publiek. Woensdagmiddag is ze overleden in een verzorgingshuis in Woubrugge, 83 jaar oud.

Liselore Gerritsen, domineesdochter uit Wichmond bij Zutphen, wilde eigenlijk naar de toneelschool, maar ondernam op aandringen van haar ouders een studie Frans aan de universiteit in Leiden. Daar zong ze af en toe Franse chansons in een plaatselijk café. Zo werd ze begin jaren zestig ontdekt door enkele andere studenten die een cabaretgroepje wilden oprichten. Een van hen was de rechtenstudent Paul van Vliet, die haar met succes overhaalde om de leading lady van dit Leids Studentencabaret te worden. In 1963 trouwden ze.

Onder de nieuwe naam cabaret Pepijn trok het groepje steeds meer publiek, totdat Paul van Vliet zo populair werd dat hij besloot als solocabaretier verder te gaan. Pepijn bleef nog even bestaan, maar stopte in 1971. Liselore Gerritsen werkte daarna nog samen met geestverwanten als Ramses Shaffy en Herman van Veen, maar ging vooral haar eigen weg met haar eigen repertoire.

Liselore Gerritsen presenteert in Den Haag haar nieuwe plaat Liselore (1971). Foto ANP/Kippa

In 1978 scheidde Liselore Gerritsen van Paul van Vliet. Later ontmoette ze bassist Ruud Jacobs die door haar platenmaatschappij was geëngageerd om met haar een nieuwe plaat te produceren. Hij werd haar tweede man. Hij stierf vorig jaar.

Haar jeugd, de liefde en de dood waren de onderwerpen waarop ze telkens terugkwam. „Ik kan geen verhaaltjes verzinnen, geen typetjes maken”, zei ze ooit. „Ik ben het de hele avond zelf, die op het toneel staat.”

Eén van de meest typerende liedjes uit haar repertoire is dan ook het autobiografische ‘Oktoberkind’, dat tevens het titelnummer was van één van haar albums: „Oktobermaand, geboortemaand/ je vruchten zijn geoogst/ de zoete wijn is in het vat/ het hout gekloofd./ Dat is waarom een oktoberkind van kinds af aan voldaan is/ omdat voor zijn gevoel het werk gedaan is.”

Football news:

Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd
De UEFA is niet van plan de Euro in twaalf steden op te geven. Andere opties zijn ongewenst
= = Interlandcarrière = = Eriksen scoorde voor het eerst in bijna zes maanden voor Inter in de wedstrijd tegen Milaan in de 97e minuut van een vrije trap.Inter - middenvelder Christian Eriksen scoorde het winnende doelpunt in de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker met Milaan. Dit is het eerste doelpunt van de 28-jarige voor de Nerazzurri sinds 5 augustus 2020, toen Eriksen scoorde tegen Getafe in de Europa League (2-0). De statistieken van voetbalspelers zijn hier te vinden
De Premier League heeft zijn aanpak veranderd om offside te bepalen na Man City ' s Aston Villa goal. Nu in deze situatie zal worden vastgesteld uit het spel