Netherlands
This article was added by the user Dylan Roberts. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Haagse Persprijs naar Robert van de Griend

De Ridderzaal van de Tweede Kamer in Den Haag. - © Hollandse Hoogte / Alexander Schippers

De Haagse Persprijs 2022 is gewonnen door Volkskrant-journalist Robert van de Griend. Hij won de prijs voor zijn reportage ‘Achter de rommel rond deze Haagse afvalcontainer schuilen de problemen van de stad’. Daarin ontrafelt hij de oorzaken van hardnekkige vervuiling in delen van Den Haag.

Dat meldt de organisatie achter De Haagse Persprijs in een persbericht. Naast Van de Griend vielen ook Ivar Lingen (Den Haag FM) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) in de prijzen. Zij wonnen beiden De Flaneur, een persprijs vernoemd naar een standbeeld op de Lange Voorhout. Lingen won de prijs voor zijn politieke radioprogramma ‘Spuigasten’. Geelen kreeg de onderscheiding voor zijn verhaal over de redding van boekhandel Colette.

Tijdens de uitreiking van De Haagse Persprijs werd ook de Luis in de Pels vergeven. De prijs wordt uitgereikt aan de beste productie over het functioneren van de lokale Haagse democratie. Ilah Rubio en Jorina Haspels van AD Haagsche Courant ontvingen die prijs voor hun artikel ‘Regels ruïneren menselijke maat’, over mensen die vermorzeld worden als gevolg van het star vasthouden aan regels door de gemeente en andere instanties.