Netherlands

Haagse burgemeester sluit kapotgeschoten bezorgrestaurant

DEN HAAG - Het pand aan de Laan van Haamstede in Den Haag, dat afgelopen weekend werd beschoten en beschadigd raakte door een explosie, is door burgemeester Jan van Zanen gesloten. 'Gesloten wegens een ernstig geweldsincident', valt te lezen op de gevel. Het pand is in ieder geval voor twee weken verboden terrein.

Het bezorgrestaurant in een industriegebied in de Haagse wijk Ypenburg werd in de nacht van zaterdag op zondag zwaar onder vuur genomen. Ook was er een ontploffing. Tientallen kogelgaten en barsten in de ruiten zijn maandag de overgebleven stille getuigen van de aanslag.

Kort na de schietpartij brandde twee kilometer verderop een auto uit. De politie onderzoekt nog of die wagen door de dader of daders gebruikt is. Een woordvoerster had maandagochtend nog geen updates te melden. 'Uiteraard is het onderzoek nog in volle gang.'

Andere vestiging

Burgemeester Jan van Zanen zag zondag genoeg reden om het pand 'ter bescherming van de openbare orde' meteen te sluiten. Het restaurant heeft ook een vestiging op de Loosduinsekade in Den Haag. Een woordvoerder van de burgemeester laat maandag weten dat de sluiting niet voor dat pand geldt.

LEES OOK: Haags restaurant beschadigd door explosie en schoten

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude