Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Guus Meeuwis stopt met concerten in PSV-stadion

Guus Meeuwis. — © ANP Kippa

Guus Meeuwis stopt met de Groots met een Zachte G-concerten. Dat heeft de Brabantse zanger donderdag bekendgemaakt. De reeks in 2024 wordt de laatste editie van de concertserie in het Philips Stadion in Eindhoven.

Met het besluit van de 51-jarige zanger komt er na zeventien jaar een einde aan de stadionconcerten van Meeuwis. Als reden geeft de zanger dat het na al die jaren gewoon tijd is voor iets anders. „Het is niet op, het is juist in volle bloei. Maar ik voel zelf dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging”, zei Meeuwis donderdag aan tafel bij talkshow Khalid & Sophie op NPO 1.

Groots met een Zachte G begon in 2006 en vond sindsdien vrijwel jaarlijks plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Meeuwis is bekend van hits als Het is een nacht, Per spoor, Verliefd zijn, Brabant en Proosten.

De eerstvolgende editie van de concertreeks is in juni 2023. Over de plannen voor na Groots met een Zachte G kon Meeuwis nog niets zeggen. „Ik heb behoefte aan weer zo’n spontane inval die dan weer leidt tot dit”, zei hij in de talkshow.