Netherlands

Guidetti langer bondscoach Turkse volleybalsters

Foto: ANP

Giovanni Guidetti is ook de komende vier jaar bondscoach van de Turkse volleybalsters. De voormalig bondscoach van de Oranje-vrouwen, tevens clubcoach van topclub Vakifbank, heeft zijn contract voor die periode verlengd, meldt de Turkse volleybalbond.

Guidetti was bijzonder succesvol met het Nederlandse team waarmee hij onder meer vierde werd op de Olympische Spelen van Rio 2016. Eind van dat jaar stapte de Italiaan onverwacht op omdat hij meer bij zijn gezin in Istanbul wilde zijn. Dat besluit werd niet gewaardeerd door de Nederlandse internationals. Zijn contract liep nog tot na de Spelen van Tokio, oorspronkelijk in 2020.

Guidetti slaagde er met Turkije in zich te plaatsen voor de naar deze zomer uitgestelde Olympische Spelen. Nederland lukte dat niet.

Football news:

Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven
Messi, Pique en Busquets wonnen de Spaanse beker voor de 7e keer en herhaalden het record van ex-spits Atletische Gainsa