Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Groves wint op fiets van ploeggenoot in Catalonië, Roglic behoudt leiderstrui

Door onze sportredactie

Kaden Groves heeft zaterdag de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Australiër was op de fiets van zijn ploeggenoot de sterkste in de massasprint. Primoz Roglic pareerde een aanval van Remco Evenepoel en behoudt de leiderstrui.

Groves hield de Fransman Bryan Coquard en de Nederlander Ide Schelling achter zich. De 24-jarige Alpecin-Deceuninck-renner had in de finale last van materiaalpech, maar keerde op een fiets van zijn teamgenoot razendsnel terug in het uitgedunde peloton.

Voor Groves was het zijn tweede etappewinst in Catalonië. Donderdag was hij in de massasprint te snel voor Coquard en Corbin Strong.

Roglic behoudt na de voorlaatste etappe zijn leiderstrui, met Evenepoel op zijn hielen. De Sloveen heeft nog altijd een voorsprong van tien seconden. João Almeida staat met een achterstand van 1.07 minuten op een derde plaats.

De Ronde van Catalonië duurt tot en met zondag. In de laatste etappe staat er een heuvelrit op het programma die start en eindigt in Barcelona. Over 142 kilometer wordt zes keer de Montjuïc beklommen.

Roglic pareert een aanval van Evenepoel

In de afdaling van de slotklim koos Evenepoel voor een aanval. De 23-jarige wereldkampioen sloeg een klein gaatje, maar werd bijgehaald door Roglic.

Op zo'n 15 kilometer voor de finish ontstond er een woordenwisseling tussen Evenepoel en Roglic. De klassementsleider liet zijn grote Belgische concurrent het kopwerk verrichten en weigerde over te nemen. Evenepoel ergerde zich aan het gedrag van Roglic, en liet zich samen met de Sloveen terugzakken naar het peloton.

Roglic is al vanaf de openingsrit de klassementsleider in Catalonië. De Jumbo-Visma-Renner zette in Spanje al twee etappezeges op zijn naam.

Egan Bernal kwam tijdens de zesde etappe lelijk ten val en is uit de koers gestapt. Over de ernst van zijn verwondingen is nog niets bekend. In het algemeen klassement speelde Bernal al geen rol van betekenis meer. De Tour-winnaar van 2018 stond op de 42e plek.