Netherlands

Grote brand bij recyclingbedrijf Zwolle

Bij een afvalverwerkingsbedrijf op een industrieterrein aan de noordkant van Zwolle woedt een grote uitslaande brand. Daarbij komt veel rook vrij die ook over de snelweg A28 trekt. Er zijn volgens een woordvoerder van veiligheidsregio IJsselland geen gewonden gevallen.

De brand brak rond 4.00 uur vannacht uit door nog onbekende oorzaak. De brandweer is met veel eenheden uitgerukt om het vuur te bestrijden. De veiligheidsregio vraagt mensen die last hebben van de rook ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De rookontwikkeling door de brand is enorm zoals op de beelden te zien:

De rook trekt richting Hasselt, Genemuiden en Kampen. Meetploegen houden de rookontwikkeling in de gaten en medewerkers van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse voor het geval er wegen afgesloten moeten worden.

Bij de vestiging van PreZero in Zwolle wordt PMD-afval gesorteerd. De brand woedt in de ruimte waar een grote sorteermachine staat.

De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere delen van het bedrijf, zoals de verzamelhal van 3600 vierkante meter waar veel plastic afval wacht op verwerking. De woordvoerder van de Veiligheidsregio verwacht dat het blussen nog enige tijd zal duren.

Football news:

Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg
Mkhitaryan wil concurreren met Roma voor de scudetto: er zal niets meer over zonder trofeeën aan het einde van zijn carrière