Netherlands

Grootste containerschip ter wereld doet Rotterdam aan

Het nieuwste grootste containerschip ter wereld meert woensdagmiddag rond 14.00 uur aan in Rotterdam. De HMM Algeciras doet op zijn maidentrip de Prinses Amaliahaven op de Tweede Maasvlakte aan om containers over te slaan.

Op de HMM Algeciras kunnen 23.964 containers van elk 20 voet, de standaardmaat. Dit zijn er tweehonderd meer dan er op de MSC Gülsün passen, dat voorheen het grootste containerschip ter wereld was. Deze containergigant bracht in augustus 2019 nog een bezoek aan Rotterdam.

De HMM Algeciras is 400 meter lang en 61 meter breed. Tijdens de eerste reis zijn er 19.621 containers aan boord, een record volgens het Havenbedrijf Rotterdam. Het schip is van Zuid-Koreaanse makelij en werd op 24 april opgeleverd. Op 6 juni vertrekt het om 05.00 uur naar Hamburg.

Football news:

Pep Guardiola: Manchester City heeft een plaats gewonnen in de Champions League op het veld. Ik hoop dat de UEFA ons toestaat te spelen
Atalanta breidde hun onverslagen streak uit tot 14 wedstrijden en staat op de derde plaats in de Serie A
Ronaldo scoorde zijn 27e doelpunt in de Serie A, waarmee hij een penalty maakte in de wedstrijd tegen Atalanta. Immobile heeft 29 ballen
Sterling scoorde 27 goals voor het seizoen en brak zijn record. Hij scoorde een hattrick tegen Brighton
Drie Atalanta spelers hebben 15+ goals gescoord in de Serie A seizoen. Dit is het beste resultaat sinds 1952
Setien op het titelgevecht: Barcelona doet alles wat mogelijk is, maar Real Madrid wint alle wedstrijden
Lampard na 0:3 met Sheffield: Chelsea moet vechten voor de top 4. Ik heb veel geleerd